Sarajevo

Čavara će podržati projekte koji će pridonijeti ugodnijem boravku župljana i hodočasnika župe na Stupu

cavara
10.03.2016.
u 19:27

Čavara je izrazio spremnost za suradnju i potporu projektima koji će pridonijeti ugodnijem boravku župljana i hodočasnika župe na Stupu.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara posjetio je župu Uznesenja Blažene Djevice Marije na Stupu i tom prigodom razgovarao sa župnikom i ravnateljem Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Miroslavom Ćavarom.

Posjetu su nazočili i pomoćnik federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica Zdravko Beljo, ravnatelj Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Šimo Maršić, župnik župe Briješće i glavni urednik Katoličkog tjednika Josip Vajdner i župni vikar na Stupu vlč. Marko Škraba.

Župnik Ćavar upoznao je predsjednika Federacije BiH sa stanjem u župi i sa djelovanjem Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije. Istaknuo je da je župa osnovana 1890. godine, dok je župna crkva izgrađena 1892. godine. Župna crkva, koja je obnovljena poslije rata, proglašena je nacionalnim spomenikom kulture 2006. godine.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara izrazio je spremnost za suradnju i potporu projektima koji će pridonijeti ugodnijem boravku župljana i hodočasnika župe na Stupu.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara posjetio je i Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II“.

Ravnatelj Nadbiskupijskog centra Šimo Maršić istaknuo je da je Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ mjesto duhovnosti, susreta i obrazovanja,  mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

„U Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih „Ivan Pavao II“, pored Ureda za mlade Vrhbosanske nadbiskupije, djeluje i Udruga katoličkih studenata „Emaus“, Ured za mlade Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine (BK BiH), Katolički skauti, te Fondacija za stipendiranje studenata FONSS. Centar nudi mladima cijele Nadbiskupije mogućnost da kroz razne projekte slobodno izraze svoje darove, talente, kreativnosti, ali isto tako da nadograde postojeće znanje te ono najvažnije, ojačaju vjeru.“, kazao je ravnatelj centra vlč. Maršić.

Uz potporu radu Centra, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara istaknuo je značaj postojanja ovakvog Centra, koji skrbi o naobrazbi i povezivanju mladih ljudi kroz kreativne radionice i eduakacijske programe. Na kraju posjeta, dogovorena je suradnja na realizaciji projekata koji će poboljšati rad Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih., priopćeno je iz Ureda Predsjednika Federacije BiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?