Nedostatak radnika

Čak 35 osoba završilo obuke za kuhare, konobare...

konobar
Profimedia
05.09.2022.
u 18:38

Oglasi u kojima se traže konobari, kuhari, sobarice sve se češće lijepe po ugostiteljskim objektima u cijeloj BiH i ovo su ujedno i najtraženiji radnici, posebno u vrijeme turističke sezone.

Nitko od nadležnih u BiH ne zna točne podatke o tome koliko radnika nedostaje u ugostiteljstvu i koliko se obuka provede za nezaposlene konobare, kuhare i ostala zanimanja u ugostiteljstvu i gdje završe osobe koje su bile na obuci. U organizaciji Gospodarske komore SŽ-a krajem srpnja 2022. završena je obuka konobara, kuhara, recepcionera, spremačica i animatora u turizmu.

- Obuka se izvodila u trajanju od 100 školskih sati, a pohađalo ju je 35 nezaposlenih osoba iz SŽ-a. Teorijski dio obuke organiziran je u Centru za edukaciju Gospodarske komore SŽ-a, dok se praktična obuka provodila u dva hotela - kazao je Darko Vujović, direktor Centra za gospodarski razvoj u Gospodarskoj komori SŽ-a.

Dodaje kako su kandidati imali besplatnu obuku.

- Edukacija je dio aktivnosti koje se provode u sklopu projekta Premošćavanje (Bridging) koji se realizira u okviru IPA II programa prekogranične suradnje Srbija - BiH 2014. - 2020., a koju financira Europska unija - kazao je Vujović. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije