Malonogometni turnir

Caffe bar Ćićo pobjednik 
turnira u Mandinu Selu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
11.08.2015.
u 10:35

Na početku turnira položen je vijenac i zapaljene su svijeće na grobu branitelja Dragana Šumanovića

U Mandinu Selu (općina Tomislavgrad) od 7. do 9. kolovoza održan je Deseti memorijalni malonogometni turnir "Dan Oluje i dani Mandina Sela 2015.".

Kao i svih proteklih devet godina, na samome početku turnira položen je vijenac i zapaljene su svijeće na grobu hrvatskog branitelja Dragana Šumanovića koji je, kao pripadnik oklopno-mehanizirane bojne 1. gardijske brigade HVO-a Ante Bruno Bušić, stradao pred sam kraj Domovinskoga rata 10. listopada 1995. godine u vojnoj operaciji "Južni potez" (zajedno s njim poginuo je Dragan Perić iz Eminova Sela pored Tomislavgrada, posljednje duvanjske žrtve u Domovinskome ratu). Potom je fra Stjepan Martinović, ovdašnji župnik, predvodio molitvu za stradale hrvatske branitelje.

Na turniru je sudjelovalo dvanaest ekipa, a momčad Caffe bara Ćićo iz Lipe pobjednik je ovogodišnjega turnira. U završnom srazu, rezultatom 6:3, porazila je ekipu Caffe bara Patria iz Tomislavgrada. Osvajač trećega mjesta je ekipa Mesihovine koja je u iznimno zanimljivoj, cijelo vrijeme dinamičnoj utakmici, s rezultatom 5:4, porazila jako dobru ekipu Ćićko-commerce.

Najboljim igračem proglašen je Tomislav Radoš iz ekipe Ćićko-commerce, a priznanje za iskazano sportsko priznanje uručeno je ekipi "Ronilački klub" iz Kongore.

Zadnjega dana turnira održana su natjecanja u narodnim sportovima. U skoku u dalj najbolji rezultat postigao je Mario Ljubičić iz Tomislavgrada. U bacanju kamena s ramena najbolji je bio Ante Bekavac iz Mrkodola, dugogodišnji natjecatelj na ovome turniru. U potezanju konopa pobijedila je ekipa "Veselih potezača".

Prije uručenja priznanja najboljim natjecateljima, u ime Udruge pripadnika postrojbe Ante Bruno Bušić, čiji je pripadnik bio i pok. Dragan Šumanović, njegov suborac Josip Jimy Ćerdić uručio je posmrtno priznanje ove Udruge njegovu brat Josipu.

Posebnost ovoga turnira je što ga organiziraju sami mještani, a svi sve rade, i to volonterski, dobrovoljno, bez ikakve naknade. I tako već čitavo jedno desetljeće.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?