Povratnici u RS-u

Budućnost našli u plasteničkoj proizvodnji

kolibe
Foto: Nada Koturić/Vecernji.ba
1/2
25.09.2014.
u 09:25

U ovoj godini radi se oko 35 projekata na prostoru općine Brod, a odnose se na obnovu stambenih jedinica, infrastrukturu...

Mještani posavskog povratničkog mjesta Gornje Kolibe u RS-u općina Brod, kao i u svakom povratničkom mjestu teško žive. Bave se poljoprivredom i plasteničkom proizvodnjom pa je asfaltiranje ceste za njih izuzetno značajan projekt. Za Vecernji.ba kažu da imaju osjećaj da nisu zaboravljeni. Mještani su 18 godina neuspješno podnosili zahtjev za obnovu ceste u najgušće naseljenoj ulici. Tek ovih dana započeli su radovi na asfaltiranju, a potporu im je dalo Ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe.

Vrijednost 50.000 KM

- Riješili smo ovaj zahtjev od 50.000 KM. Da je ovo značajan projekt, pokazali su ljudi koji su dali dio svoje zemlje kako bi put bio širi. U ovoj godini pripremili smo oko 35 projekata na prostoru općine Brod, a oni se odnose na obnovu stambenih jedinica, infrastrukturu i održivost projekta, a uključili smo i dio vjerskih objekata koji je u Brodu još uvijek u fazi obnove. Ove godine radimo dosta projekata kroz kreditna sredstva. Kroz Opec-fond u Brodu radimo 15 stambenih jedinica, a isto tako iz Saudijskog fonda radit ćemo desetak kuća - istaknuo je Davor Čordaš, ministar za izbjegle i raseljene osobe u Vladi RS za portal Večernjeg lista BiH.

Plastenička proizvodnja

U Kolibama čujemo pohvale na račun projekta i svih koji su ga podržali. Senad Žepčan povratnik je i odličan primjer da uz poljoprivredu u Gornjim Kolibama uz rame može ići i uključenost u moderne internet- veze. Uz to što se bavi plasteničkom proizvodnjom, to ga ne priječi da kamerom bilježi zanimljive vijesti iz sela i postavlja na web-stranicu Gornjih Koliba. - I ovo je način da naše probleme približimo javnosti, a možda i zaintrigiramo mlade na dolazak i život u ovom kraju - kaže za Vecernji.ba Žepčan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?