ISPROBAJTE

Brzinski recept za Havana tortu koju će voljeti i ljubitelji cheesecakea

Natašine slastice/kolaci.biz
30.12.2021.
u 18:25

Ako svoje ukućane, prijatelje, rodbinu, samu sebe...ovih dana želite počastiti ukusnom tortom, naša preporuka je Havana torta po receptu Nataše Pralice.

Nataša je tortu odlučila pripremiti na svoj način, a veliki plus ove slastice je činjenica da se brzo priprema pa je veća vjerojatnost da ćete u užurbanoj svakodnevnici pronaći vrijeme za pravljenje ove torte i, vjerujte nam, nećete požaliti.

A sad evo recepta:

SASTOJCI ZA HAVANA TORTU:

- 150 g prženih mljevenih lješnjaka
- 150 g mljevenih napolitanki od lješnjaka
- 500 g mascarpone sira
- 500 ml vrhnja za šlag
- 70 g šećera u prahu
- 200 g čokolade za kuhanje
- 6 žlica ulja

PRIPREMA HAVANA TORTE:

1. Prvo sameljite pržene lješnjake i napolitanke te ih pomiješajte.

2. Čokoladu nasjeckajte i prelijte ju uljem. Tako zajedno istopite u mikrovalnoj pećnici ili na pari.

3. U zdjelu dodajte mascarpone sir, vrhnje za šlag i šećer u prahu. Sastojke izradite mikserom, prenosi Zadovoljna.hr. 

4. Možete započeti slaganje.

5. Na pladanj postavite obruč od 24 cm.

6. Mljevene lješnjake i napolitanke posipajte po dnu, zatim ih malo utisnite.

7. Dio kreme rasporedite po toj podlozi.

8. Posipajte mljevene lješnjake i napolitanke.

9. Istopljenu čokoladu prošarajte pomoću fišeka za ukrašavanje.

10. Kremu rasporedite tako da ju odgurujete, a ne da ju povlačite.

11. Posipajte mljevene lješnjake i napolitanke.

12. Prošarajte istopljenu čokoladu.

13. Rasporedite kremu.

14. Posipajte mljevene lješnjake i napolitanke.

15. Prošarajte istopljenu čokoladu.

16. Rasporedite kremu.

17. Posipajte mljevene lješnjake i napolitanke, ali manje nego što ste to činili prilikom slaganja.

18. Prošarajte istopljenu čokoladu.

19. Kolač stavite u hladnjak da se stegne.

Inspirirajte se i ostalim receptima za fine i jednostavne torte: 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije