Pismo Haagu

Bruno Stojić zatražio da ga se pusti na slobodu

26.08.2020.
u 14:39

Bruno Stojić, bivši ministar obrane "Herceg-Bosne" koji se nalazi u Haagu zatražio je putem odvjetnika raniji otpust iz zatvora u Austriji gdje služi 20-godišnju kaznu zatvora za ratne zločine.

On je u molbi upućenoj Carmelu Agiusu, predsjedniku Međunarodnog mehanizma za kaznene sudove naveo da je odslužio dvije trećine kazne. 

Njegova odvjetnica Senka Nožica u podnesku je navela da s obzirom na godine starosti i ponašanje u pritvoru njegovo puštanje na slobodu ne predstavlja rizik. 

Ključne riječi

Komentara 1

BO
Bogodol
08:52 27.08.2020.

Pravednik ne dužan odležao veliki dio života u zatvoru, a ni kriv ni dužan, što je pravda, tzv. svjetski moćnici te odrede da si kriv. Slobodan Praljak je učinio samoubojstvo, svaka mu čast, ne podržavam samoubojstva jer je to suprotno kršćanskoj tradiciji no njegov potez je jauk iz duše na učinjenu mu nepravdu kao i ostalim uznicima Hrvatske Republike Herceg Bosne. Daj mu Bože zdravlja da ostatak života provede u svom okruženju i da dani mu teret iznese do kraja, nije lako biti osuđen, a znaš da si nevin, također i svim ostalim uznicima svako dobro.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?