ŠIROKI BRIJEG Jučer počeli radovi na impresivnom stambenom projektu Hills Residence od 136 stanova

Brojni kupci čekali početak gradnje kompleksa luksuznih stanova, koji će dati novu urbanu dimenziju Širokom Brijegu

03.10.2023.
u 11:04

Kad smo u kolovozu razgovarali sa širokobriješkim gradonačelnikom Mirom Kraljevićem, jedno od pitanja bilo je vezano uz stanogradnju. Tada nam je kazao kako u Širokom Brijegu postoji značajno zanimanje za kupnju stanova te da su investitori najavili novih 200 stambenih jedinica i da se izvode radovi izgradnje stambeno-poslovnih objekata u naselju Trn.

Grad budućnosti

Također je kazao kako je usvojena izmjena plana uređenja gradskog područja Vrace. Jučer (2. listopada) počeli su zemljani radovi na budućem impresivnom stambenom kompleksu Hills Residence, koji će tržištu ponuditi 136 stanova na gradskom području Vrace, istočno od autobusnog kolodvora.

Tvrtka Luxury gradnja je u prizemlju prve zgrade (lamele) planirala poslovni prostor od 600 četvornih metara za potrebe jednog stranog trgovačkog lanca, a na katovima će biti 40 stanova kvadrature od 50 do 110 četvornih metara. U ostalim dvjema zgradama (lamelama) stambenog projekta Hills Residence kupcima će biti ponuđeno po 48 stanova. Kupci će moći birati između jednosobnih i višesobnih stanova, za samce, parove i obitelji. Svi stanovi imat će pogled na crkvu BDM i kulturno-povijesnu jezgru u Širokom Brijegu ili na sam grad, a gradit će se lamela po lamela.

Ovaj impresivni stambeni kompleks na atraktivnoj lokaciji imat će 200 podzemnih garaža i 50 vanjskih parkirnih mjesta. Tvrtka Luxury gradnja već je jako poznata po najvišim standardima u graditeljstvu, kvaliteti gradnje, inovativnostima s naglaskom na udobnost, što je dokazala svojim projektima u Makarskoj, Zadru, Sukošanu, Podgorici i Posušju.

Ova tvrtka ima iskustva u luksuznoj izgradnji, njezini stanovi zadovoljavaju potrebe i želje najzahtjevnijih kupaca i budućih stanara. Brojni kupci čekali su početak gradnje ovog projekta luksuznih stanova, koji će dati jednu novu urbanu, modernu dimenziju Širokom Brijegu.

Tvrtka Luxury gradnja planirala je ovaj graditeljski projekt još prije sedam-osam godina pa je od privatnih vlasnika na lokaciji Vrace otkupila zemljišta površine devet tisuća četvornih metara. Iz tvrtke Luxury gradnja kazali su nam kako za prvu zgradu (lamelu) već postoji više rezervacija nego što će zgrada imati stanova, dakle više od 40 rezervacija. Od 16. listopada, dakle, za dva tjedna, počet će prodaja stanova i zaključivanje ugovora o kupoprodaji. Kad se završi izgradnja prve zgrade, počet će gradnja druge lamele.

Cijenu stanova određuju ponuda i potražnja, ali kao i mnogočemu drugome - lokacija. Vrace su idealna lokacija za stanove. Prometno je tik uz obilaznicu, blizu je samog središta grada, ali i kulturno-povijesne jezgre u Širokom Brijegu.

Veliko zanimanje kupaca

Postavlja se pitanje zašto u Širokom Brijegu postoji toliko zanimanje za kupnju, samim time i za gradnju stanova. Široki Brijeg ima blizu deset tisuća zaposlenih, brojni zaposleni mladi bračni parovi žele kupiti stan, vlasnici tvrtki kupuju stanove u koje mogu smjestiti svoje poslovne partnera koji svakodnevno dolaze u Široki Brijeg, a postoje i kupci koji kupuju stanove za iznajmljivanje jer je u Širokom Brijegu najam skuplji nego u Mostaru i drugim većim gradovima. Zanimljivo je to da postoje i kupci koji nemaju nikakvu poveznicu sa Širokim Brijegom, a svaki peti kupac je iz – dijaspore. Trenutačno su nekretnine jedan od najprofitabilnijih oblika štednje. Bosna i Hercegovina primiče se Europskoj uniji, a cijena kvadrata stanova u gotovo svim zemljama nakon pristupa u EU brzo su povećane za čak dva puta pa mnogi koji imaju "viška" novca ulažu u stanove kako bi bili još bogatiji. Posebno ako je lokacija više nego atraktivna, kao što su, primjerice, Vrace u Širokom Brijegu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?