Do kraja godine svaki objekt na području općine Usora bit će upisan u adresni registar i imat će točnu adresu i broj, što će olakšati i stanovnicima i gospodarstvenicima

Broj zaposlenih utrostručen za 5 g., tvrtkama lakše poslovanje

03.07.2022.
u 16:37

Na području općine Usora broj zaposlenih u pet godina gotovo je utrostručen, piše Večernji list BiH. To je samo jedan od pokazatelja rasta i ulaganja lokalne vlasti i gospodarstvenika u ovu malu lokalnu zajednicu smještenu u Zeničko-dobojskoj županiji, piše Večernji list BiH. 

Do kraja godine

Do kraja godine svaki objekt na području Usore bit će upisan u adresni registar i imat će točnu adresu i broj, što će itekako biti olakšanje kako za stanovnike tako i za gospodarstvenike u toj općini. O realiziranim projektima, ali i onima na kojima se aktivno radi za Večernji list govorio je načelnik Usore Zvonimir Anđelić.

- Adresni registar od velikog je značaja za sve u općini Usora. Prvenstveno će pomoći tvrtkama koje posluju na ovom području jer će sada svaka od njih imati broj i neće više biti problema s pronalaskom određenog objekta prigodom isporuke roba, što je do sada znalo stvarati poteškoće. Primjerice, kada smo naručivali pročelje za dvoranu, vozač šlepera nije mogao pronaći lokaciju na koju roba treba biti dostavljena, nego smo po njega morali poslati nekoga tko će ga odvesti na točnu adresu isporuke. Tko nije s ovog područja, teško mu je objasniti točnu lokaciju. To je samo jedan primjer, a bilo ih je dosta, tako da će adresni registar znatno olakšati komunikaciju i pojednostaviti proces poslovanja - objašnjava načelnik Anđelić. Ističe kako ovaj projekt rade s Geodetskom upravom, a po 20.000 KM za njegovu su provedbu osigurali Geodetska uprava i Općina. Njegov se završetak očekuje do kraja godine. No to nije jedini projekt na kojem se radi na području Usore, kaže Anđelić. - Uz adresni registar, potpisali smo ugovor i u izradi je glavni projekt za poduzetničku zonu Ularice i njegova revizija. Prema planu, ova će zona biti formirana uz buduće isključenje s autoceste, odnosno s dijela koridora Vc koji prolazi kroz našu općinu. Kroz mjesec dana očekujemo završetak projekta te kako ćemo odmah, i uz potporu viših razina vlasti, krenuti u formiranje te zone koja će, vjerujem, investitorima biti najzanimljivija zbog same lokacije - objašnjava Anđelić ističući kako je najvažnije krenuti u izradu projekta. Pitali smo načelnika i postoji li već zanimanje za ulaganja u tu zonu. - Naravno. Već dva domaća investitora tražila su informacije, ali ćemo razgovarati kad projektna dokumentacija bude završena kako bismo im sve detaljno mogli prezentirati - objasnio je Anđelić.

Milijunska ulaganja

Osvrnuo se i na druge dvije poslovne zone. - U našoj općini već dvije poslovne zone Žabljak i Srednja Omanjska imaju značajan broj gospodarskih subjekata koji pozitivno posluju. Jedna od takvih u poslovnoj zoni Žabljak je i kompanija Imaco Systemtechnik. Poslovna zona Žabljak popunjena je iako svi objekti nisu do kraja izgrađeni. U toj je zoni aktivno osam gospodarskih subjekata koji zapošljavaju 379 djelatnika. Kada je riječ o drugoj poslovnoj zoni, Srednjoj Omanjskoj, u njoj trenutačno posluju tri značajna gospodarska subjekta s oko 200 zaposlenih. I u toj zoni grade se još tri objekta, tako da se i u nju konstantno ulaže - kazao je načelnik Anđelić.

O kakvim se uspješnim tvrtkama koje posluju na području općine Usora radi, govori samo podatak jedne od njih. Naime, Imaco Systemtechnik već je u prvoj polovini ove godine ostvario rast prometa od 30 posto i zaposlio novih 20 radnika te gradi petu po redu halu, vrijednu gotovo milijun KM.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije