nakon ukidanja mjera samoizolacije

Broj ulazaka građana u BiH drastično povećan

24.05.2020.
u 10:28

Na ulazu u BiH zadnja dva dana samo na GP Izačić ušlo je negdje oko dvije tisuće putnika

Duže od dva mjeseca trajale su stroge mjere pri prelasku državnih granica u cijelom svijetu, pa i u našoj regiji. Nakon što su ukinute mjere zabrane i otvorene granice Bosne i Hercegovine s Srbijom i Hrvatskom, na graničnim prijelazima u BiH povećan je ulaz bh. državljana. Vraćaju se s privremenog rada iz inozemstva i odlaze vidjeti svoje najmilije, javlja BHRT. 

Otkako je ukinuta mjere obvezne samoizolacije za sve koji uđu u BiH broj ulazaka u našu zemlju je drastično povećan.

Granična policija je imala pune ruke posla u prethodne dvije noći. Ovi se podaci odnose samo na granični prijelaz Izačić.

“Na ulazu u BiH zadnja dva dana ušlo je negdje oko dvije tisuće putnika s tim da naši državljani iz bilo kojih država mogu neometano ući u Bosnu i Hercegovine”, kazao je Borko Čičić, šef smjene Jedinice granične policije Izačić.

Dakle, prema svim državljanima Bosne i Hercegovine se postupa isto bez obzira na to dolaze li dolaze ili ne iz zemalja visokog rizika, zahvaćenih koronavirusom. A državljani BiH nisu krili sreću što se nakon dugo vremena vraćaju kući.

I dok državljani BiH za ulazak u Hrvatsku moraju imati dokaz o zasnovanom radnom odnosu, vlasnički list nekretnine ili dokaz o smrti i srodstvu sa umrlom osobom, od jučer u Srbiju mogu ući nesmetano. Veliki broj prelazaka granice bilježi se na graničnom prijelazu Gradiška.

I stranci mogu uću u Bosnu i Hercegovinu zbog poslovnih obveza, pod uvjetom da posjeduje pozivno pismo pravne osobe iz Bosne i Hercegovine koje ga angažira, te potvrdu o negativnom testu na koronavirus ovlaštenog laboratorija, ne stariju od 48 sati od trenutka ulaska. Istovremeno je omogućen boravak u Bosni i Hercegovini strancima, članovima uže obitelji, umrle osobe radi nazočnosti na ukopu u trajanju do 72 sata.

U Bosnu i Hercegovinu također mogu ući i osobe koje pored bosanskohercegovačkog imaju i državljanstvo neke druge zemlje.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?