Broćanska udruga mladih i kazalište Cornerstone Arts

Broadwayski štih doveli u Čitluk, izveden mjuzikl ‘Dvoje iz Galileje’

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
18.12.2016.
u 07:00

Zahvaljujući aktivnosti i zauzimanju članova Broćanske udruge mladih u Gradskoj športskoj dvorani u Čitluku izveden je božićni mjuzikl “Dvoje iz Galileje” kojim je Brotnjacima uprizorena dobro poznata biblijska priča o ljubavi između Josipa i Marije te rođenju Isusa Krista. Riječ je o izuzetno velikom i svjetski poznatom glazbenom projektu u produkciji međunarodnog kazališta Cornerstone Arts, koji je već uprizoren u nekoliko svjetskih gradova i kontinenata, piše Večernji list BiH.

Poznati redatelj

Od Helene Dujmović, članice udruge BRUM i jedne od organizatora projekta, doznali smo kako je mjuzikl pripreman mjesec dana, da je u njegovoj izvedbi sudjelovalo 45 glumaca, plesača i pjevača - odreda amatera iz Ljubuškog, Čapljine, Čitluka, Međugorja i Mostara te da se za tehnički dio predstave brinulo više od 30 produkcijskih djelatnika. Mjuzikl “Dvoje iz Galileje” uspješno je realizirao svjetski poznati i priznati redatelj Richard Montez, čovjek koji je svoj život posvetio kazalištu, a s kazališnim angažmanima proputovao više od 80 zemalja na četiri kontinenta. Više od 200 raskošnih kostima, ambiciozna scenografija i maštoviti scenski efekti učinili su mjuzikl atraktivnim.

Velik i zahtjevan projekt

Iako prikazuje često obrađivanu temu, mjuzikl je bio doista originalan, lepršav i slikovit, a zbog čarobne glazbe, duhovitog scenarija i maštovite režije, bio je po svemu jedinstven. - Učinilo nam se zanimljivim u Čitluk dovesti svjetski poznatog redatelja Richarda Monteza koji je posjetio više od 80 zemalja diljem svijeta radeći svoje mjuzikle. Radio je u Disneylandu, Broadwayu i dr., pa nam se učinilo lijepim taj broadwayski štih dovesti u Čitluk. Ispred udruge BRUM kontaktirali smo ga, ponudili mu prijedloge, pristao je, počela je suradnja i, evo, mjuzikl je u ovo predbožićno vrijeme ugrijao srca Brotnjaka i ostalih gledatelja - rekla je Helena. Pohvalila je sve glumce, plesače i cijeli organizacijski tim jer su zadatak odradili ozbiljno, odgovorno i na profesionalnoj razini, unatoč činjenici što je BRUM relativno mlada udruga. - Skupili smo sve snage i mislim da smo dobro iznijeli ovaj složeni projekt - istaknula je Helena Dujmović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?