Zamjenik ministra vanjskih poslova bIh

Brkić razgovarao s predstavnicima Upravne grupe za sigurnosnu suradnju u JIE

brkić
06.10.2016.
u 15:10

Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić danas se susreo s predstavnicima Upravne grupe za sigurnosnu suradnju u jugoistočnoj Europi (SEEGROUP), koji borave u studijskoj posjeti Bosni i Hercegovini, a susretu je prisustvovao i šef Savjetodavnog odjela za vojno-politička pitanja NATO štaba u Sarajevu Rohan Maxwell.

SEEGROUP je, kao neformalni forum pod pokroviteljstvom NATO saveza, osnovan 2000. radi jačanja regionalne suradnje i dijaloga u oblasti sigurnosti i obrane, kao i identificiranja zajedničkih prioriteta i razvijanja multilateralnih projekata za jačanje i harmoniziranje suradnje.

Brkić je upoznao goste o aktualnim političkim dešavanjima u Bosni Hercegovini, dao pregled aktualnog stanja NATO integracijskog procesa u našoj zemlji, te naglasio da Bosna i Hercegovina u svojim sigurnosno-obrambenim aktivnostima već dugo vremena djeluje u koordinaciji sa NATO savezom, ostvarujući najviši mogući nivo suradnje za jednu zemlju koja nije članica, podsjetivši da BiH, također, aktivno sudjeluju i u mirovnim operacijama pod vodstvom ovog saveza u Afganistanu.

Maxwell je pohvalio visok stupanj suradnje NATO saveza s Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, te izrazio uvjerenje da će se ona dodatno razvijati i u budućnosti, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?