potpredsjednik Hrvatskog sabora

Brkić: Budućnost Jadrana za Hrvatsku je prioritet od nacionalnog interesa

Milijan Brkić
07.04.2017.
u 19:38

Moramo čuvati naš Jadran i razvijati ga – to je naše blago i ne smijemo ga prepustiti slučaju!”, napisao je Milijan Brkić na Facebooku

“Hrvatska je, od samog početka uspostave jadransko-jonske suradnje 2000. god. prepoznala mogućnosti koje suradnja u okviru ovog prostora nudi i može afirmirati njezinu jadransku dimenziju. Zbog raznovrsnosti svog jadranskog područja i velikog jadranskog bogatstva, budućnost i zaštita Jadrana za Hrvatsku je jedno od pitanja prioritetnog nacionalnog interesa. Moramo čuvati naš Jadran i razvijati ga – to je naše blago i ne smijemo ga prepustiti slučaju!”, napisao je potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić na Facebooku. 

“Ova Inicijativa zagovara i završetak jadransko-jonskog autoputa, koji je od iznimne važnosti za našu Hrvatsku jer će omogućiti povezivanje prometnih tokova zapadne i središnje Europe sa zemljama jugoistočne Europe.

Hrvatskoj je svakako jedan od prioriteta povezivanje bisera našeg Jadrana Dubrovnika s ostatkom LIJEPE NAŠE o čemu najbolje svjedoči izgradnja Pelješkog mosta kao jednog od važnijih projekata na kojem Vlada RH vrlo intenzivno radi, rekao sam sudjelujući na XV. konferenciji predsjednika parlamenata država članica Jadransko-jonske inicijative u Ioannini u Grčkoj.

Na bilateralnoj razini sastao sam se s predsjedateljem Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, predsjednikom Skupštine Crne Gore te s potpredsjednikom Narodne skupštine Srbije”, stoji u objavi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?