skupština Brčko distrikta

Brčanski HDZ BiH ostaje u vladajućoj koaliciji

30.01.2018.
u 17:47

 Predstavnici stranaka koje čine većinu u Skupštini Brčko distrikta donijeli su odluku da i dalje rade u dosadašnjem sastavu, bez obzira što je HDZ BiH ostao bez jednog zastupnika i više nema većinu zastupnika iz reda hrvatskog naroda u brčanskoj Skupštini.

 - Nakon svih rasprava donijeli smo odluku da nastavimo raditi u dosadašnjem sastavu, u koaliciji u kojoj je i HDZ sa svoja dva zastupnika. Dogovorili smo da dodatna nerazumijevanja koja imamo raspravimo u narednim danima, ali ono što je najvažnije za javnost jeste da ova koalicija ostaje na okupu - kazao je predsjednik Skupštine Brčko distrikta Esed Kadrić.

 Dodao je kako ne očekuje probleme u radu Skupštine ako svaki zastupnik bude ispunjavao svoje zastupničke obveze i "bude se pridržavao prisege koju je dao i da će raditi u interesu građana Brčko distrikta i dolaziti na sjednice Skupštine".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?