VLAST

BPS od SDA traži pozicije za Sefera Halilovića i sina

'sefer02_nnn_rad_111112'
''
12.12.2014.
u 09:23

Vlast u Sarajevskoj i BP županiji odvija se po principu ucjena za stvaranje stabilne koalicije

Kako se i očekivalo, formiranje vlasti u pojedinim županijama teći će sporo, prvenstveno zato što male stranke mogu činiti prevagu u vlasti. To se upravo događa u Sarajevskoj i Bosansko-podrinjskoj županiji u kojima bi BPS trebao ući u koaliciju sa SDA i Komšićevim DF-om s obzirom da je u Sarajevskoj županiji Naša stranka odustala od ulaska u vlast zbog, kako su kazali, neprincipijelnosti DF-a. Tako bi Stranka demokratske akcije, Demokratska fronta i Bosanska patriotska stranka-Sefer Halilović trebali činiti većinu u Sarajevskoj županiji. No, hoće li to biti tako, zavist će od nekoliko čimbenika.

Iznijeli svoje zahtjeve

Podsjećanja radi, na nedavno održanom sastanku stranačkih timova BPS je iznio svoje zahtjeve kada je riječ o raspodjeli pozicija u izvršnoj vlasti. Tom prilikom je BPS, koji ima dva zastupnika u Skupštini Sarajevske županije, tražio da im pripadnu dva ministarstva u Vladi Sarajevske županije. Osim toga, BPS je za predsjednika svoje stranke Sefera Halilovića tražio i mjesto potpredsjednika Federacije BiH. Također, njihov zahtjev je i da im pripadnu dva ministarstva u federalnoj Vladi, ali i mjesto u Domu naroda federalnog Parlamenta iz reda bošnjačkog naroda koji dolazi iz Sarajevske županije. Zastupnik iz Sarajevske županije, koji bi u tom slučaju bio izabran u Dom naroda, ako se pristane na ovo, je Semir Halilović, sin Sefera Halilovića, jedan od dvojice BPS-ovih zastupnika u Skupštini Sarajevske županije. Inače u Skupštini Sarajevske županije sjedit će zastupnici iz sedam političkih stranaka, SDA, DF, SBB, SDP BiH, Naše stranke, BPS te BOSS - Mirnes Ajanović. Drugi BPS-ov zastupnik u Sarajevskoj županiji Nermin Bjelak bi također trebao biti izabran u Dom naroda Federacije BiH s obzirom na to da pripada Klubu Srba koji ima pet izaslanika u Domu naroda, koliko Sarajevska županija daje.

Skupštinske većine

Također treba spomenuti i činjenicu prema kojoj je BPS također važan čimbenik u skupštinskoj većini BPŽ-a koju predvodi SDA, stoga su i u poziciji da za sebe traže ova mjesta u Sarajevskoj županiji i na razini Federacije. Inače, skupštinsku većinu u Goraždu čine još i SBiH, LS, Stranka dijaspore, Novi pokret i Stranka za bolje Goražde, a u skupštinskim klupama sjede zastupnici iz 11 političkih stranaka što je najveći broj kada je u pitanju broj stranaka u ostalim županijama. SDA, kako je poznato, će predložiti mandatara za sastav Vlade Sarajevske županije, ali u ovoj stranci tvrde da još uvijek ne znaju tko će to biti.

Ključne riječi

Komentara 2

DE
debelacija
19:38 12.12.2014.

Je li to taj Sefer Halilovic, general bivse JNA, nacelnik staba Armije BiH, rodom iz Sandzaka, odgovoran za zlocine genocida, etnickog ciscenja i ratne zlocine nad hrvatskim stanovnistvom u dolini Neretve u vojnoj akciji "Neretva '93" koju je potpisao general Rasim Delic; je li to onaj Sefer koji je odgovoran za zlocine vojnika Armije BiH nad Hrvatima u Uzdolu, opcina Rama/Prozor, kada su masakrirali 41 osobu!??? Je li to onaj koji je sudjelovao i naredjivao zlocine s Enverom Buza, Zaimom Hero i Smailom Hero - komandirima Prozorskih bataljuna??? Jos ziv i na slobodi!!!?

CO
cope
21:37 12.12.2014.

debelacija ne ovo je general koji je od medjunarodnog suda u Hagu oslobodjen odgovornosti za zlocine koje ti spominjes,dok su neki drugi osudjeni za udruzeni zlocinacki poduhvat zbog zlocina nad Bosnjacima,ubistvima ,zatvaranje u logore etnicko ciscenje jos su u pritvorskojj jedinici u Hagu,ja cu samo staviti pocetna slova njihovih prezimena a ti pogadjaj tko su kao mali kviz vjerujem da ces se lijepo zabaviti:P.... ,P..... ,P....... ,P.... ,S..... ,C.... mozes poceti -sad.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije