Vitez

Božićni koncert malog Marka i Tereze

21.12.2016.
u 09:00

Osmi put zaredom Udruga poslodavaca Vitez svojim sugrađanima, ali i građanima susjednih općina, darovala je Božićni koncert. Svaki put do sada gosti Vitežana bili su vrhunske estradne zvijezde, ansambli, klape, zborovi… iz BiH i RH, kao što su, recimo, gudački kvartet “Muzica Viva” iz Sarajeva, Omladinski zbor iz Zenice, Tamburaški orkestar HRT-a, Đani Stipaničev, sopranistica Katarina Kikić, Ivan Mikulić, orkestar BellArte iz Sarajeva, klapa Cambi, Toni Damjanović, orkestar Big Band iz Požege, Danijela Pintarić, Goran Karan… Ove godine, na veliko zadovoljstvo Vitežana i njihovih gostiju, u nedjelju navečer na Božićnom koncertu nastupili su dvanaestogodišnji Marko Bošnjak iz Rame, koji je široj javnosti postao poznat nakon sudjelovanja i pobjede u drugoj sezoni TV spektakla “Pinkove zvjezdice”, dječak anđeoskoga glasa, i hrvatska glazbena diva neponovljiva Tereza Kesovija, piše Večernji list BiH.

Brojni gledatelji

I treba li uopće reći da su oboje okupljene u prepunoj prestižnoj Kongresnoj dvorani u Franšiznom centru oduševili. Koncert je otvorio, uz veliki pljesak i potporu brojnih gledatelja, dvanaestogodišnjak, “slavuj iz Rame”, simpatični i stalno nasmijani Marko Bošnjak.

“Dajem prednost Marku, sada svojoj maskoti, neka on otvori ovaj prelijepi događaj i ugođaj”, kazala je Tereza, a mladi Ramac je to učinio vrhunski, profesionalno, suvereno je vladao scenom, a uz to je simpatičan, razdragan…, za što je zaslužio burni i dugotrajni pljesak i ovacije. A priznao je, imao je tremu. Svoj nastup Tereza je otvorila pjesmom “Prijatelji stari, gdje ste”. Tereza u Vitezu, u Lašvanskoj dolini, iskrenih prijatelja ima na desetke, a stekla ih je svojim dolascima na ta područja i u onim teškim ratnim i poratnim danima, pa i bez ikakvih honorara i naknada. A to se cijeni, ne zaboravlja. Nastavila je Tereza koncert za ovdašnje Hrvate kultnom pjesmom, himnom rekli bismo, “Srebrena Bosna”. A ta pjesma među Hrvatima središnje Bosne budi velike emocije, često izaziva suze… Tako je bilo i ovaj put, a dodatni naboj davao je i specifičan, emotivan način izvedbe, što može samo neponovljiva Tereza.

Druženje uz domjenak

Nastavak koncerta bio je i vrhunski glazbeno-kulturni ugođaj. Tereza je sišla s podija, ulazila među gledatelje koji su je burnim pljeskom, pjevajući s njom, podržavali, odobravali, uživali… Na kraju, uz veliko odobravanje i oduševljenje prisutnih, Marko i Tereza pjevali su u duetu, a koncert su završili, uz pjevačku podršku svih prisutnih, prekrasnom božićnom pjesmom “Tiha noć”. Ovaj put, u predbožićnom ugođaju, skupa s Vitežanima uživali su i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i hrvatski veleposlanik u BiH Ivan Del Vechio, a nakon koncerta druženje je nastavljeno uz prigodan domjenak i zvuke mladih viteških tamburaša. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije