mostar

Božićni domjenak HDZ-a BiH u Mostaru

domjenak
Foto: FENA
1/4
21.12.2016.
u 20:47

U Domu HDZ-a BiH večeras je upriličen tradicionalni božićni domjenak kojemu su domaćini bili predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar Damir Džeba i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH HNŽ-a Ljubo Bešlić, prenosi Pogled.ba

"Zajedništvo, razumijevanje i tolerancija, to je ono što nam je potrebno u obitelji i društvu. U pripremama za doček Božić prevladaju iščekivanje, nada, budnost i čežnja. Advent i Božićni blagdani nisu samo blagdani namijenjeni kršćanima, nego su to dani radosti i poruka mira za sve ljude u društvu općenito. Utječu na način življenja, kulturne sadržaje, na doživljaje vjere , na uređenje gradova, domova i životnih prostora. Znamo i osjećamo kako nam slavljenje Božića osnažuje duh i vjeru, hrabri, donosi radost u naše živote za bolje danas i bolje sutra", poručio je u prigodnom obraćanju Damir Džeba i dodao: 

"Baštinimo prelijepu životnu sredinu, naš Grad Mostar, našu Hercegovinu na kojoj moramo biti Bogu zahvalni, ali i mudri, te cijeniti ovo što imamo, i dati sve od sebe za najbolja rješenja. Izgradimo sredinu u kojoj će mladi ostajati, obrazovati se, živjeti od svog rada, i podizati obitelj, odgajati svoju djecu. Naše društvo je društvo različitih religija i nacionalnosti, različito je i naše obrazovanje i naše poimanje sreće u životu. Za mir nam je potrebno poštovanje, poštovanje prema onome tko je drugačiji od nas, ali i priznanje za sve ono dobro što čini za društvo" 

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH HNŽ-a Ljubo Bešlić istaknuo je kako je Božićni prijem prilika za osvrt na godinu koja je na izmaku.

"U proteklom razdoblju u našoj županiji ulagali smo mnogo truda za stvaranje pozitivnog ozračja, i vodili smo se politikom dijaloga, jer samo iskreni dijalog i politička hrabrost u ovim neizvjesnim vremenima mogu dovesti do jačanja povjerenja i pozitivnih pomaka. Važno je naglasiti da je uz političku stabilnost prioritet ove zemlje jačanje gospodarstva, koje možemo ostvariti uz jača djelovanje na europskim integracijama. Samo na taj način bit će osigurana budućnost mladima, da nakon školovanja pronađu odgovarajući posao i osnuju obitelj, te kreiraju socijalnu osjetljivost prema onima kojima je pomoć potrebna", rekao je Ljubo Bešlić.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije