Paroh Radivoje Krulj

Božićne liturgije u Mostaru na četiri mjesta

Radivoje Krulj
05.01.2016.
u 11:58

Božićna poruka, mojim Mostarcima koji sada žive u Mostaru je da u dobroj vjeri i strpljenju ne gube nadu u bolje sutra i bolji Mostar, jer grad s ovakvim resursima mora kad tad eksplodirati u dobro i omogućiti svima dobre uvjete za život i našu budućnost i budućnost naše djece, poručio je mostarski Paroh

U povodu pravoslavnog blagdana Božića, mostarski paroh Radivoje Krulj uputio je čestitku svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti, posebice pravoslavnim Srbima u Mostaru, onima koji su još uvijek raseljeni te ostalim ljudima dobre volje.

- Moja božićna poruka, mojim Mostarcima koji sada žive u Mostaru je da u dobroj vjeri i strpljenju ne gube nadu u bolje sutra i bolji Mostar, jer grad s ovakvim resursima mora kad tad eksplodirati u dobro i omogućiti svima dobre uvjete za život i našu budućnost i budućnost naše djece – poručio je mostarski Paroh u izjavi za Fenu.

Mostarcima koji trenutno žive izvan Mostara, paroh Krulj je poželio svako dobro od Gospoda, da ne zaborave svoje korijene, da obnove svoja ognjišta i da im se kad tad vrate, pa neka to bude, kako je kazao, "i u njihovim umirovljeničkim danima, jer gdje na svijetu ima ljepše klime, zraka, vode nego u Mostaru".

Na pitanje što za njega predstavlja blagdan Božić, paroh Krulj je kazao kako je blagdan rođenja Kristovog – blagdan nove nade i ispunjenja Božjeg obećanja čovječanstvu o dolasku spasitelja i s njim spasenja i iskupljenja svakog čovjeka.

- Bog dolazi među nas na najveličanstveniji način, uzimajući na sebe naše tijelo i tako pokazujući da je on spasitelj i našeg tijela, kazao je.

Govoreći o božićnim običajima i obredima na području Mostara i postoje li neke određene specifičnosti u odnosu na druga područja gdje žive Srbi, paroh je pojasnio kako nema ništa posebno ili specifično, ne samo u odnosu na druge krajeve gdje žive Srbi, nego i na čitav krišćanski svijet.

- Bit je to što proslavljamo rođenje Sina Božjeg i sve se oko tog događaja odvija. Što se tiče nekih manje važnih stvari i načina samog slavljenja u vidu božićnog stola i pripreme hrane, te samog čestitanja i ophođenja jednih prema drugima, tu ima razlika od sela do sela, od grada do grada, itd, kazao je mostarski paroh.

Pravoslavni vjernici blagdan Božić proslavljaju 7. siječnja, a u Mostaru će tim povodom 6. siječnja biti služene ponoćne liturgije na četiri mjesta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?