SARAJEVO

Bošnjak s novom regionalnom direktoricom Međunarodne organizacije rada Claire Harasty

23.04.2024.
u 13:47

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak susrela se danas u Sarajevu s novom regionalnom direktoricom Međunarodne organizacije rada (ILO) za Centralnu i Istočnu Europu Claire Harasty. Sastanak je bio prigoda za razgovor o trenutačnoj suradnji između BiH i ILO-a, kao i o budućim koracima na unaprjeđenju uvjeta rada i zapošljavanja u zemlji.

Ministrica Bošnjak upoznala je sugovornicu o nadležnostima Ministarstva civilnih poslova, posebice u području rada i zapošljavanja, te konstatirala da Ministarstvo ima odličnu suradnju sa ILO-om, organizacijom posvećenoj socijalnoj pravdi, ljudskim pravima i promociji dostojanstvenog rada za sve.

Ministrica Bošnjak i direktorica Harasty poseban akcent stavile su na potporu koju ILO pruža, kroz tehničku pomoć, uspostavljanju programa Garancija za mlade. Također, razgovaralo se o provođenju projekta "Podrška Europske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II" (LEP II), koji financira Europska unija, a kojim bi trebalo da bude poboljšana socio-ekonomska situacija u BiH.

Ministarstvo civilnih poslova BiH formiralo je Radnu grupu za izradu Strategije zapošljavanja u Bosni i Hercegovini, čime je pokazalo predanost unaprjeđenju politika zapošljavanja u zemlji.

Na sastanku ministrice Bošnjak sa direktoricom Harasty još jednom su među prioritete stavljene aktivnosti na europskom putu BiH, kao i provođenje svih međunarodnih konvencija u području rada čiji je BiH član.

Regionalna direktorica ILO Claire Harasty, koja odnedavno obnaša funkciju, zahvalila je ministrici na prijemu i izrazila očekivanje da će suradnja i ubuduće biti na visokoj razini - saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije