Suprotstavljeni stavovi

Bošnjački ministri protiv antigenskog testa i potvrde o cijepljenju kao uvjetu za ulazak u BiH

26.05.2021.
u 15:22

Bošnjački ministri u Vijeću ministara BiH glasovali su protiv odluke da se olakša ulazak u zemlju za bh. dijasporu i državljana trećih zemalja uz posjedovanje antigenskog testa ili pak potvrde o cijepljenju, što će se negativno odraziti ponajprije na bh. dijasporu i turizam.

Prijedlog da se uz PCR uvaži i antigenski test, te potvrda o cijepljenju prigodom ulaska u BiH uputila je ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević. Iako se ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić na sjednici načelno pozitivno izrazio oko ovoga prijedloga, prigodom glasovanja bio je protiv toga da se olakša ulazak u BiH zajedno sa zamjenicom ministra vanjskih poslova BiH Biserom Turković i ministrom obrane BiH Sifetom Podžićem.

Hrvatski i srpski ministri glasovali su za takvu odluku, no zbog toga što je nitko od bošnjačkih kolega nije podržao, odluka nije službeno prošla. Pozadina svega je očito što hrvatski ministri nisu digli ruke za ukidanje viza državljanima Saudijske Arabije.

 

Komentara 2

IJ
I ja tebi
19:15 26.05.2021.

Zna li ta ovca što je njen posao. Država nije ničija privatna prčija .

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?