PANDEMIJA

Bosna i Hercegovina ponovno na njemačkoj listi visokorizičnih zemalja

14.01.2022.
u 16:31

Njemačke vlasti vratile su Bosnu i Hercegovinu na listu visokorizičnih zemalja te će od nedjelje biti otežan ulazak u ovu zemlju.

Mjere predviđaju da osobe koje nisu cijepljene ili preležale koronu će morati u karantenu.

Pored Bosne i Hercegovine na listu zemalja sa višim rizikom infekcije od koronavirusa, vraćene su, između ostalih, Srbija, Sjeverna Makedonija, ali i zemlje Europske unije kao što su Francuska, Austrija, Litva, Bugarska, kao i druge države sa više strana svijeta.

Što se našeg regije tiče Hrvatska je na listi visokorizičnih zemalja od 24. listopada prošle godine, Crna Gora od 15. kolovoza, a Slovenija od 26. rujna.

Od nedjelje svi putnici koji žele ući u Njemačku morat će se registrirati elektronski, a moraju imati certifikat o cijepljenju, ili o preležanoj bolesti izazvanoj koronavirusom ili negativan test.

Cijepljeni i izliječeni ne moraju u obveznu desetodnevnu karantenu. Osobe koje, nisu preležale koronu i nisu cijepljene, mogu se osloboditi izolacije najranije petog dana testiranjem na koronu.

Necijepljena djeca, mlađa od šest godina izuzeta su od ove mjere i njima se karantena prekida automatski nakon pet dana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije