posjeta

Bosić primio u oproštajnu posjetu veleposlanika SR Njemačke

Bosić
20.06.2016.
u 16:01

Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić primio je u oproštajnu posjetu njemačkog veleposlanika u Bosni i Hercegovini Kristijana Helbaha.

Tijekom razgovora najviše pažnje posvećeno je daljem procesu europskih integracija, mogućnostima privredne suradnje i investiranju u BiH.

- Veliki broj ljudi, tražeći posao odlazi u Njemačku. Zbog toga smo na sastanku govorili o transferima tehnologije i mogućnostima da njemački privrednici ovdje investiraju sredstva, otvore proizvodne pogone i nova radna mjesta. Na taj način smanjila bi se stopa nezaposlenosti i omogućio ostanak ljudi, prije svega mladih, na ovim prostorima - priopćeno je iz Ureda predsjedatelja ZD PSBiH.

Njemački veleposlanik Kristijan Helbah, koji uskoro prelazi na novu dužnost, obećao je da će Savezna Republika Njemačka i u idućem razdoblju pružiti podršku BiH na putu integracije i punopravnog članstva u Europskoj uniji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?