Previranja u SDS-u nakon izbora

Bosić podnio ostavku, novi predsjednik Govedarica?

09.10.2016.
u 07:00

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić povukao se s te funkcije i na tom mjestu će ostati do izvanredne izborne Skupštine stranke. Bosić je još u izbornoj noći izjavio da se osjeća odgovornim za loš rezultat SDS-a na lokalnim izborima kada je riječ o kandidatima za načelnike općina.

Mnogo razloga

Nakon sjednice Glavnog odbora SDS-a, na kojoj je razmatran loš izborni rezultat te stranke na proteklim lokalnim izborima, Bosić je rekao da postoji mnogo političkih razloga za takav rezultat. SDS nije vodio populističku politiku, kao Milorad Dodik, niti politiku tenzija i konflikata, već onu koja je ukazivala na loše financijsko stanje, propast banka..., rekao je Bosić i dodao da je drugi razlog zašto je SDS izgubio na izborima to što nisu uspjeli pokrenuti stvarnu borbu protiv korupcije i

kriminala, jer su za to postojali otpori prvenstveno u pravosuđu. Nakon što je podnio ostavku, Bosić je kazao kako preuzima odgovornost za vrstu politike koju je vodio. On je zahvalio svim građanima koji su glasovali na parlamentarnim i lokalnim izborima. Bosić se na povlačenje odlučio nakon poraza stranke na lokalnim izborima. Unatoč činjenici prema kojoj je dobio podršku Predsjedništva stranke, Bosić se ipak odlučio više ne voditi SDS. Za poziciju predsjednika SDS-a u igri su bili Milan Miličević, predsjednik GO SDS-a i načelnik općine Teslić, i Rado Savić, načelnik općine Lopare. Međutim, u SDS-u su procijenili da je Govedarica u trenutačnoj situaciji najbolji izbor i ta odluka Predsjedništva trebala bi biti predstavljena članovima GO SDS, a kako sada stvari stoje u tom tijelu, ne bi trebalo biti većih problema da Vukota Govedarica, aktualni potpredsjednik stranke, dobije podršku.

Dugogodišnje nezadovoljstvo

Prema informacijama bliskim SDS-u, svi članovi Predsjedništva, koji su bili prisutni na sastanku, koji se prije nekoliko dana održao na Trebeviću, stali su iza Govedarice. Također, važno je naglasiti kako je još nakon parlamentarnih izbora vladalo nezadovoljstvo u SDS-u, ali je Bosiću dana šansa do lokalnih izbora. Podsjećanja radi, nakon parlamentarnih izbora 2014. godine predsjednik Skupštine Asocijacije “Stvaraoci Republike Srpske” Momčilo Krajišnik naglasio je da najveću odgovornost za neuspjeh ili uspjeh jedne stranke snosi predsjednik, tako da predsjednik SDS-a Mladen Bosić ima najveću odgovornost, što se pokazalo točnim nakon izbornog kraha na lokalnim izborima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije