Visoki predstavnik EU za vanjsku i sigurnosnu politiku

Borrell: Situacija u BiH naročito je zabrinjavajuća

Josep Borrell
pool/REUTERS/PIXSELL
15.11.2021.
u 09:43

U Bruxellesu će se održati sastanak šefova diplomacije zemalja Europske unije. Visoki predstavnik Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell izjaivo je prije sastanka kako će, između ostalog, razgovarati i o situaciji u Bosni i Hercegovini.

- Tijekom sjednice razgovarat ćemo i o situaciji na Zapadnom Balkanu, prije svega u Bosni i Hercegovini. Postoje tendencije koje podrivaju jedinstvo ove države te narušavaju njen razvoj i put ka Europskoj uniji. Također, razgovarat će se o dijalogu Prištine i Beograda, ali i općenito o ovoj regiji. Situacija na Zapadnom Balkanu nije dobra, poručio je Borrell.

Borell je naveo da će se tijekom sastanka prije svega razgovarati o stanju u Bjelorusiji i humanitarnoj krizi na granicama Poljske, Litve i Bjelorusije. Najavio je nove sankcije prema Bjelorusiji.

Nakon toga, osvrnuo se i na situaciju na Zapadnom Balkanu te je poručio kako je situacija naročito zabrinjavajuća u BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije