Herceg:

Borba protiv korupcije jedno od prioritetnih ciljeva

sastanak
16.03.2016.
u 19:59

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i Sead Lisak, direktor Agencije za prevenciju korupcije i koordiniranje borbe protiv korupcije održali su danas sastanak na kojem su razgovarali o obvezama županija koje proistječu iz Strategije za borbu protiv korupcije 2015.-2019. godina i Akcijskog plana za njezinu provedbu.

Tema sastanka, na poseban način, bila je izrada Strategije i Akcijskog plana borbe protiv korupcije u HNŽ i utemeljenje tijela za sprječavanje korupcije.

Predsjednik Herceg upoznao je sudionike sastanka kako je, u sklopu Akcijskog plana Vlade  za provedbu Reformske agende i Programu rada Vlade za 2016.godinu, planirano donošenje županijske Strategije i Akcijskog plana. Naglasio je, također, kako će se intenzivirati napori na što skorijem donošenju potrebnih strateških dokumenata kako bi se osnažila sustavna borba protiv korupcije. Osim toga, kazao je kako je učinkovitija i odgovornija javna uprava pretpostavka za punu vladavinu prava.

 „Sigurnost građana i imovine, borba protiv korupcije i organiziranog kriminala, jednom riječju vladavina prava  jedan su od prioritetnih ciljeva koje smo pred sebe postavili u 2016. godini", kazao je predsjednik Herceg.

Sastanku su, pored predsjednika Hercega, sudjelovali ministri u Vladi HNŽ Slađan Bevanda i Suad Balić, te zamjenici direktora Agencije Sreto Pekić i Dragan Slipac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije