POŠAST U BIH

Bombaške prijetnje blokiraju državu

02.06.2022.
u 09:59

Prijetnja bombom u četvrtak je natjerala zaposlenike Kliničkog centra u Banjoj Luci na evakuaciju pacijenata koji su tamo na liječenju dok policijski istražitelji pokušavaju otkriti tko stoji iza sličnih prijetećih poruka što su dan ranije stigle na adrese stotina škola ali i policijskih postaja u BiH. 

Banjolučki Klinički centar, jedna od najvećih zdravstvenih ustanova u BiH, bombašku je prijetnju u ranim jutarnjim satima dobio elektroničkom poštom a odmah nakon toga iz svih soba na ulicu su premješteni bolesnici i zaposlenici koji su tamo u krevetima ili na nogama čekali razvoj događaja.

Iz uprave Kliničkog centra naveli su kako su prijetnju shvatili krajnje ozbiljno te odmah pozvali policiju.

"Osuđujemo što su zdravstvene ustanove, medicinski radnici i najosjetljivija kategorija građana postali meta ovakvih djela koja izazivaju osjećaje nesigurnosti i straha", naveli su u priopćenju.

Bombaške prijetnje koje stižu s adresa elektroničke pošte u inozemstvu postale su prava pošast u BiH, a samo u srijedu je više od 400 osnovnih i srednjih škola, poglavito na teritoriju Republike Srpske, moralo biti evakuirano zbog takvih dojava koje su se pokazale lažnima.

Kasnije tijekom dana slične prijetnje stigle su i na adrese elektronilčke pošte nekoliko policijskih postaja u Sarajevu pa su i njihovi zaposlenici nakon toga satima morali čekati na ulicama okončanje protudiverzijskih pretraga.

Za sada nema nikakvih naznaka tko stoji iza takvih prijetnji, no tužiteljstva i policija ih smatraju krajnje ozbiljnima i gotovo sve slučajeve istražuju kao kaznena djela terorizma.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije