Prvi sajam

Bolid FSRacing teama izazvao najveću pozornost

02.04.2019.
u 12:00

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, u organizaciji Studentskog zbora, prvi put održan je Sajam udruga na kojemu su sudjelovale udruge i organizacije koje djeluju na SUM-u. Udruge studenata predstavile su svoje sadržaje i plakate kako bi se posjetitelji sajma upoznali s njihovim radom.

Rušenje stereotipa

- Sajam je stvorio prostor za razne udruge, organizacije i klubove sa Sveučilišta u Mostaru i njihovo predstavljanje. Ovime želimo smanjiti jaz između profesora, poslodavaca i ostatka javnosti sa studentima kako bismo srušili sterotipe o pasivnosti i neaktivnosti studenata. Želimo predstaviti sve projekte i dinamiku studenata SUM-a. Na sajmu se predstavilo 13 udruga, 50 predstavnika i jako smo zadovoljni odzivom - kazala je za Večernji list Ružica Jozipović, koordinatorica tečajeva i edukacije. Hrvatski politološki forum bio je jedan od sudionika sajma, a Udruga je uključena u niz aktivnosti kao što su simulirani parlament, radijska emisija “Res publica”, organiziranje tjednih sjednica...

- Smatram kako je ovo izvrsna prigoda za pokazati studentsku aktivnost izvan uobičajenoga studentskog života. Vidjeli smo da je Studentski zbor objavio natječaj o financiranju udruga na Sveučilištu i smatram da je to dobar vjetar u leđa svim udrugama te da će se truditi i dalje dobro raditi - kazala je potpredsjednica Hrvatskog politološkog foruma Ljiljana Perić.

Naglasila je pritom i kako bi voljela da se Sajam organizira i sljedećih godina te da se rad i trud na kraju ipak isplate. Jedna od najmlađih udruga na sajmu bio je i Klub studenata informacijskih znanosti, a njihov fokus, kao udruge, je na mentorstvu, odnosno pomaganju mlađim kolegama. - Naš klub studenata postoji od 2016. godine, a sami smjer od 2013., što nas čini vjerojatno najmlađim sudionicima ovoga Sajma. Ovaj je događaj jako dobra prilika da se razmjenu ideje i mišljenja s našim kolegama kako bismo svi u daljnjem radu dolazili do što boljih ideja. Mi, kao klub studenata, imamo raznih aktivnosti kao što su projekti mentorstva u kojima studenti starijih godina pomažu našim mlađim kolegama – izjavio je Ante Bagarić, predsjednik Kluba studenata informacijskih znanosti.

Bio je tu i FSRacing team koji su osnovali studenti Fakulteta strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru. Iz teama nisu propustili naglasiti kako traju pripreme za natjecanje “Formula Student” koje će se održati u Italiji, i to s novim bolidom koji privode kraju.

To je najveće i najbolje natjecanje u oblasti motornih sportova i studentskih inovacija u svijetu, objasnili su. Najveću pozornost na sajmu privukao je bolid FSRacing teama izložen u prostorijama Filozofskog fakulteta SUM-a.

Primjena teorije u praksi

- Ovaj projekt omogućuje nam da teorijska znanja primijenimo u praksi i dobijemo iskustva timskog rada te se na najbolji mogući način pripremimo za rad u poduzeću. Veliku potporu daje nam Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru iz kojeg su prepoznali važnost ovog projekta za cijelu zajednicu - rekao je Ivan Lučić, član FSRacing Teama. Sajam je bio i izvrsna prigoda za sve studente koji se žele aktivirati u radu Sveučilišta u Mostaru i na taj način sebi omogućiti priliku u stjecanju znanja, vještina i kompetencija koje su im potrebne nakon akademskog obrazovanja i upuštanja u poslovni svijet.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije