pokušajte

Boli vas vrat? Imamo dvije vježbe koje će vam pomoći

bol u vratu
Shutterstock
29.10.2021.
u 07:10

Probudili ste se s iritantnom boli u vratu koja ne nestaje tijekom dana? Lagano zatezanje vrata ili bol je zapravo poprilično česta pojava, a pogađa 18 do 25 posto odraslih osoba, a svatko je barem jednom u životu osjetio vratne probleme. Srećom, možete poduzeti korake za ublažavanje nelagode.

Osim što su odlične za ublažavanje boli i napetosti vrata, ove vježbe također će poboljšati fleksibilnost, povećati vaš raspon pokreta i donijeti veću udobnost i lakoću vašim pokretima, piše ljepotaizdravlje.hr

Vježbe istezanja vrata

Ova vježba je nježan način za popuštanje napetosti u vratu, ali i ramenima koji postanu napeti zbog prilagođavanja poza kako bi se umanjila bol. Spustite bradu prema prsima, tada ćete osjetiti istezanje duž stražnjeg dijela vrata. Lagano nagnite glavu ulijevo da istegnete desno rame.
Zadržite ovaj položaj do 1 minute. Ponovite na suprotnoj strani. Svaku stranu odradite 3-5 puta, do granice boli.

Sjedeći “twist”

Ova vježba isteže vaš vrat. Držite kukove okrenute prema naprijed tijekom ove vježbe. Dopustite da twist počne u donjem dijelu leđa. Sjednite na stolicu s gležnjevima direktno ispod koljena. Okrenite gornji dio tijela udesno, dovodeći stražnji dio lijeve ruke na bedro. Desnu ruku spustite gdje god vam je udobno i zadržite ovaj položaj do 30 sekundi. Ponovite isto na lijevoj strani. Sve skupa, kao i s prethodnim vježbama, ponovite 3-5 puta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije