Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Bogdan: S Bandićem sam prijatelj iz djetinjstva i osjećao sam moralnu obvezu pomoći prijatelju u nevolji

Kako je za direktno.hr ekskluzivno otkrio Bogdan, Bandiću je odlučio pomoći jer su prijatelji iz djetinjstva. Bogdan je, naime, odrastao u malom selu Smokinje, nedaleko Gruda...
15. studenoga 2014. u 11:09 2 komentara 2964 prikaza
'bih - 16.12.2010., Siroki Brijeg - U krugu tvornice FEAL odrzana svecanost pustanja u rad novog pogona prese 1400t. Vlasnik Jozo Bogdan i direktor Tonco Barbaric. Photo: Tomislav Milicevic/Vecernji l
Foto: 'Tomislav Milicevic/Vecernji list'
Pogledajte galeriju 1/2

Nekretnine kao jamčevinu za slobodu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, u vrijednosti 22 milijuna kuna, skupilo je šestero ljudi, bliskih Bandićevih prijatelja. Svoj doprinos dao je i gradonačelnikov prijatelj iz djetinjstva, Jozo Bogdan, poznati hercegovački poduzetnik, vlasnik tvrtke FEAL, koja uspješno posluje u BiH, ali i inozemstvu.

Kako je za direktno.hr ekskluzivno otkrio Bogdan, Bandiću je odlučio pomoći jer su prijatelji iz djetinjstva. Bogdan je, naime,  odrastao u malom selu Smokinje, nedaleko Gruda, a niti kilometar dalje u Poganoj Vlaki živjela je Bandićeva obitelj, s kojom su Bogdani ostali bliski, i nakon što su se prijatelji rasuli po bijelom svijetu. Kao jamstvo je Bogdan ponudio stan u Zagrebu.

''Naši stari su bili od davnina prijatelji. Tako smo odgojeni, da prijatelju i susjedu pomažemo. S Milanom su mi se mišljenja razilazila jedino dok je bio u komunističkoj partiji. Sad kad je u nezavidnoj situaciji i ne može se braniti iza rešetaka, osjećao sam moralnu obvezu pomoći prijatelju u nevolji'', rekao je Bogdan za direktno.hr.

Inače, ovaj širokobriješki poduzetnik u Hercegovini je poznat kao dobrotvor, često je donirao novac u humanitarne svrhe i pomagao ljudima u nevolji. Hrvatska ga je javnost mogla vidjeti kad je u izbornoj noći Bandić jurio za Mostar staroj majci u bolnicu. Ondje je Bandića, uz gradonačelnika Mostara Ljubu Bešlića, dočekao upravo Bogdan.

Direktno.hr doznaje i kako je svoju nekretninu u Zagrebu kao jamčevinu za Bandića ponudila Bogdanova sestra Zdenka Čolak te još nekoliko Bogdanovih prijatelja. Dio svoje zgrade je već ranije ponudio i Bandićev odvjetnik Krsnik.

Tako priča o Bandićevoj jamčevini potvrđuje uvriježeno mišljenje kako će Hercegovci uvijek pomoći jedan drugomu u nevolji. Tko će kome nego svoj svome!

  • gooyda:

    svaka cast Jozi Bogdanu,ljudina je to. Jozo ni nezna sta se desava unutar Feala,kako one gnjide od direktora provode torturu i diktaturu,misel,musa,seva... za svaku sitnicu uzimaju 10% od place,sami ti namjestaju smicalice a tek... zena radila 7 g na odredjeno,naravno ... prikaži još!ravno i cim je rodila dobila OTKAZ OD TI VELIKI DOBROTVORA.

  • jamanuša:

    ima u bandića ne triba njemu pomagat kad je lova u pitanju stara je to komunjara zna on kako se pljačka i di se odlaže lova, ja bi zadovoljan bio sa 1 % njegove love