heroine

Blanka Jeličić i Šejla Mujić: Želimo raditi dobro i biti od koristi

Blanka Jeličić i Šejla Mujić
Printscreen
03.03.2023.
u 21:26

- Mislim da je zajedništvo, iskrena dobrota, u suštini, razlog našeg djelovanja. Mali čovjek u ovoj državi svakim danom napreduje kada je riječ o međureligijskom dijalogu. Dobro se treba raditi u tišini i zbog ljubavi prema čovjeku i Bogu - navela je Blanka

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u BiH odabralo je heroine za veljaču – sestru Blanku Jeličić i mualimu Šejlu Mujić. One utjelovljuju humanost i međureligijsku suradnju dok pomažu onima kojima je pomoć potrebna, pokazujući da vjerske i etničke razlike ne moraju biti prepreka za rad na pozitivnim promjenama. Obje su iz Livna, a kako su rekle za Avaz, spaja ih to što žele raditi i činiti dobro drugima.

Pomoć obitelji

- Istina je da radimo stalno i kontinuirano, uvijek smo u nekim zajedničkim projektima, ali ipak me iznenadilo što to netko primijeti, posebno Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država, odnosno sam veleposlanik - istaknula je Mujić.

Naime, Mujić je mualima koja radi već deset godina. Kako kaže, u tome je pronašla svrhu svog poziva, jer želi biti od koristi zajednici, a zahvaljujući putu humanosti, upoznala je Blanku. Dodala je i kako je bila iznenađena kada su joj rekli da veleposlanik dolazi u Livno i ima želju upoznati ih. 
Osvrnula se i na zajedničku humanitarnu akciju koju je imala s Blankom, a u pitanju je bilo prikupljanje pomoći za jednu mladu majku s četvero djece.

- Brzo smo pronašle novac, kupile novu perilicu i odvezle je na adresu. Otad smo joj u više navrata pomagale. Nosile smo prehrambene pakete, pelene, hranu za bebe, odjeću, ogrjev - istaknula je Mujić.

Mali čovjek

Časna sestra milosrdnica Sv. Vinka Paulskog Blanka Jeličić ističe kako je ono najkonkretnije što čovjek može uraditi jeste pomoći onome kome je ta pomoć potrebna.

- Mislim da je to zajedništvo, iskrena dobrota, u suštini, razlog našeg djelovanja. Mali čovjek u ovoj državi svakim danom napreduje kada je riječ o međureligijskom dijalogu. Dobro se treba raditi u tišini i zbog ljubavi prema čovjeku i Bogu - navela je Blanka i dodala kako trebamo svi nastojati raditi dobro.

Zajednički rad

Blanka Jeličić i Šejla Mujić upoznale su se na jednoj humanitarnoj akciji još prije sedam godina. Od tada zajedno rade i pomažu ljudima kojima je to potrebno. Sestra Jeličić osvrnula se i na Dan neovisnosti te kazala kako je to dan naše domovine, jedne jedine, i da nas u njoj isto sunce grije pa zbog toga trebamo biti dobri jedni prema drugima.

- Dosta mi je neugodno jer je to uzelo maha u javnosti, ali, eto, neka budemo dobar primjer toga kako se mogu dobre stvari raditi i da postoji način za to, istaknula je Jeličić. 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije