sarajevo

Blagoslov školaraca u župi Briješće

KT
01.09.2019.
u 14:35

Tijekom svete mise u nedjelju 1. rujna, u sarajevskoj župi Sv. Leopolda Mandića upriličen je blagoslov školaraca i školskih torbi.

Misno slavlje, na kojemu su prigodne molitve i uvod u misu čitali učenici osnovnih škola, predvodio je župnik vlč. Josip Vajdner, urednik Katoličkog tjednika.

U propovijedi je, oslanjajući se na nedjeljna svetopisamska čitanja, potaknuo školarce da uče za život, a ne samo za školu, te skupljaju znanje kako bi poput punoga zreloga klasja mogli biti ponizni i aktivni u služenju Bogu i bližnjima.   

Na kraju mise svi nazočni školarci dobili su darove u vidu bilježnica i školskoga pribora koji će im biti od koristi u novoj školskoj godini koju sutra započinju, piše Nedjelja.ba.

Poslije euharistijskoga slavlja druženje je nastavljeno u župnoj dvorani gdje stariji, prema ustaljenoj praksi, uz „čajanku“, sudjeluju u 5 do 10-minutnom vjeronauku za odrasle, pri čemu svoj udio svemu dadnu i mladi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?