od 5. do 8. ožujka

BK Austrije održat će zasjedanje u BiH kao izraz solidarnosti

03.03.2018.
u 09:51

Austrijska biskupska konferencija će od 5. do 8. ožujka 2018. u Sarajevu održati redovito proljetno zasjedanje. Domaćin austrijskim biskupima bit će Biskupska konferencija BiH na čelu s predsjednikom kardinalom Vinkom Puljićem, nadbiskupom metropolitom vrhbosanskim, koji prvo ovakvo zasjedanje u povijesti smatra snažnom porukom solidarnosti. Zajednički susret započet će svečanim euharistijskim slavljem sutra, 4. ožujka, u 18 sati u katedrali Srca Isusova.

Program posjeta i susreta

Predsjedat će i prigodnu propovijed uputiti predsjednik Austrijske biskupske konferencije kardinal Christoph Schönborn, bečki nadbiskup, a riječi dobrodošlice uputit će kardinal Puljić. Tu nedjelju Crkva u BiH obilježava kao Nedjelju solidarnosti, a ujedno te nedjelje u RH bit će organizirana akcija “Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH”. Austrijska biskupska konferencija i Biskupska konferencija BiH održat će zajedničko zasjedanje u ponedjeljak, 5. ožujka 2018., u prijepodnevnim satima u Svećeničkom domu Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu, nakon čega će austrijski biskupi sami nastaviti zasjedanje. Tijekom svoga boravka u glavnom gradu BiH izaslanstvo austrijskih biskupa pohodit će pojedine institucije.

Tako će izaslanstvo biskupa, predvođeno kardinalima Schönbornom i Puljićem, u srijedu posjetiti Predsjedništvo BiH te razgovarati s vjerskim predstavnicima u njihovim sjedištima. Izaslanstvo, predvođeno vojnim biskupima Wernerom Freistetterom i Tomom Vukšićem, posjetit će sjedište EUFOR-a u sarajevskom naselju Butmir, u kojem se nalaze i austrijski vojnici.

Posjet Predsjedništvu BiH

Jedno izaslanstvo, u pratnji pomoćnog biskupa vrhbosanskoga Pere Sudara, razgovarat će s visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inzkom te posjetiti Nadbiskupijski centar za pastoral mladih “Ivan Pavao II.” i Dječji dom “Egipat”. U utorak će biskupi pohoditi Franjevačku teologiju te u 7.30 slaviti svetu misu, gdje će im domaćin biti franjevačka zajednica na čelu s provincijalom fra Jozom Marinčićem. Nakon što posjete Katolički školski centar “Sv. Josip”, biskupi će u srijedu u 18.30 slaviti svetu misu u crkvi Kraljice Krunice i svetištu Drinskih mučenica, među kojima je i Austrijanka s. Berchmana Leidenix.

Prigodno primanje organizirat će i austrijski veleposlanik Martin Pammer. Biskupi će svoje zasjedanje završiti u četvrtak u domu Vrhbosanske nadbiskupije konferencijom na kojoj će govoriti kardinali Schönborn i Puljić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?