Bivši Papin gardist don Ivan Šarić slavio mladu misu u Prisoju

ivan Šarić
TomislavCity
10.08.2023.
u 09:37

Uoči misnoga slavlja mladomisnik je primio blagoslov s majčinoga groba, a polaganjem ruku blagoslov je podijelio Ivanov otac

Lijepo, svečano ali i emotivno bilo je jučer u Prisoju gdje je u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije mladu misu za župljane ove župe predslavio mladomisnik don Ivan Šarić, bivši Papin gardist, podrijetlom iz Prisoja.

Don Ivan je misu predslavio u sumisništvu brojnih svećenika te vjernika za koje je župna crkva bila premala, a propovijedao njegov ujak, fra Petar Ljubičić, piše Tomislavcity.

“Zahvalimo danas Gospodinu za ovaj veliki, milosni dan i našega Ivana što se odazvao Bogu i pozivu da vrši Njegovu volju.

Dragi moj sestriću, da ti nisi rekao u danome trenutku svoj „da“,  ne bi danas ovdje bili u sredini tjedna, ove srijede. Ali, rekao si „da“, odazvao si i se i blago tebi i blago nama što možemo Gospodinu zahvaljivati i slaviti Ga.

Kad sam čuo da si se odazvao u Papinsku gardu, već sam u svom srcu pomislio i gledao te u ovome trenutku – da ćeš biti svećenik. A kad si mi kao prvome povjerio da ćeš studirati teologiju i biti svećenik, to mi je bila najradosnija vijest u životu, a već imam više od 50 punih godina svećeništva”, kazao je fra Petar Ljubičić, piše Tomislavcity.

Dodao je, među ostalim, da je svećenički poziv tajna; da je najdivnije služiti Bogu i braći ljudima te pozvao na molitvu za duhovna zvanja.

Euharistijsko slavlje je svojim pjevanjem uveličala klapa Sv. Juraj.

Uoči misnoga slavlja mladomisnik je primio blagoslov s majčinoga groba, a polaganjem ruku blagoslov je podijelio Ivanov otac. Podsjetimo, Ivanova majka Ljuba preminula je u  lipnju prošle godine, u 54. godini života.

Ono što Tomislavcity napominje jest da je don Ivan u ovoj župnoj crkvi udijelio sakrament krštenja svome bratiću Stjepanu, sinu Rafaelovom i Ivaninom, inače trećem djetetu u ovoj obitelji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije