Mostarsko-duvanjski biskup

Biskup Palić pozvao da se izađe na izbore: Hrvati s pravom Mostar nazivaju stolnim gradom

petar palić
Stojan Lasić
20.12.2020.
u 08:37

Mostar je jedini grad, odnosno općina u Bosni i Hercegovini sa više od trideset tisuća Hrvata. I s pravom ga Hrvati ovdje smatraju i nazivaju stolnim gradom jer se ovdje nalaze sve važne institucije Hrvata u Bosni i Hercegovini, poručio je biskup

Mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski i hvarski mons. Petar Palić u subotu 19. prosinca u razgovoru za emisiju “Izdvojeno” Laudato TV pozvao je sve građane Mostara s pravom glasa, u prvom redu Hrvate, da izađu na lokalne izbore za Gradsko vijeće Mostara koji se održavaju u nedjelju 20. prosinca, prenosi RTV HB. 

Evo što je o lokalnim izborima u Mostaru za Laudato TV rekao mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski i hvarski mons. Petar Palić:

Mostar je stolni grad Hrvata u Bosni i Hercegovini

“S obzirom da je Grad Mostar pod posebnim statutima, derivatima Daytonskog mirovnog sporazuma i zato ću iskoristiti ovu prigodu i reći kako su ovo veoma važni izbori za naš hrvatski narod, osobito ovdje u Hercegovini, u Mostaru, i pozvati sve da u nedjelju iskoriste svoje biračko pravo i izađu na izbore. Naime, Mostar je jedini grad, odnosno općina u Bosni i Hercegovini sa više od trideset tisuća Hrvata. I s pravom ga Hrvati ovdje smatraju i nazivaju stolnim gradom jer se ovdje nalaze sve važne institucije Hrvata u Bosni i Hercegovini. Druga važnost i značajka Mostara jest da je Mostar jedini preostali multietnički veći grad u Bosni i Hercegovini”.

Ovi izbori su prevažni za nas Hrvate

“Ovdje smo mi Hrvati relativna većina, nas Hrvata je oko 48 posto, a 47 posto je katolika. Za razliku od, recimo, Sarajeva gdje Bošnjaci imaju apsolutnu većinu stanovnika, gdje je 81 posto Bošnjaka, a 82 posto muslimana. Ili Banja Luke gdje Srbi čine apsolutnu većinu, 90 posto je Srba, odnosno 89 posto pravoslavaca. Iz svega ovoga je jasno koliko su doista, pa i u ovo predbožićno vrijeme, ovi izbori važni za nas Hrvate i zato pozivam još jednom sve stanovnike Mostara, osobito sve naše Hrvate na izlazak na izbore u nedjelju i na molitvu za zagovor svetog Josipa”, zaključio je svoje javljanje u emisiju” Izdvojeno” Laudato TV u subotu 19. prosinca mostarsko-duvanjski biskup mons. Petar Palić, koji je napomenuo da je upravo sveti Josip zaštitnik Mostarsko-duvanjske biskupije, kojoj je sjedište u Mostaru.

Ključne riječi

Komentara 2

HA
Habuhabuhabu
12:10 20.12.2020.

Imaju pravo zvati ga kako pozele! Ostaje cinjenica da su Mostar rusili, a Zapadni «gradili». Logicno bi im taj haustorski Mostar trebao biti stolni grad. Neko krade ikone, neko opet bi da krade gradove i tako redom. Sve sami mirovnjaci i postenjacine.

Avatar Jero
Jero
09:57 20.12.2020.

I ovaj im puko ko lajsna.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?