sjećanje na Ivu Gregurevića

Bio je zaljubljenik u ribolov i rado se družio s ‘malim’ ljudima

29.08.2020.
u 18:39

Udruga ribolovaca “Šaran” Orašje pridružila se još prošle godine sadržajima kojima nastoji oplemeniti filmski festival u Orašju. Sve ima podznak sjećanja na Ivu Gregurevića, koji je bio njihov prijatelj i pridruženi počasni član, pa će organizirati sportsko-ribolovno natjecanje u lovu šarana i amura pod nazivom Šaranski kup “Ivo Gregurević”, piše Večernji list BiH

Glumac i ribič

Udruga ribiča općine Orašje “Šaran” aktivna je još od 1948. godine, a jedini prekid imali su u vrijeme Domovinskoga rata. Godišnje organiziraju desetak natjecanja i slove među najbolje organiziranima u regiji. Gospodare na šest zatvorenih voda i 40 kilometara uz rijeku Savu.

- Organizacijom ovog natjecanja želimo na svoj način dati doprinos Danima filma, najvećoj kulturnoj manifestaciji u Posavini, i podsjetiti sve na Ivinu veliku ljubav prema ribolovu kao sportu. Ivo je uvijek bio čest i rado viđen gost na brojnim događanjima koje svake godine organizira UR “Šaran”, kao i na raznim drugim druženjima naših ribolovaca, pogotovo ako se tu pripremao dobar fiš.

Rado se družio s nama jer je volio običnog malog čovjeka i uvijek rado i strpljivo slušao sve naše priče, pa ponekad i naša pretjerivanja o ulovu. Možda je manje poznato javnosti da je bio strastveni ribolovac i zaljubljenik u prirodu te koristio svaku priliku da u svojim izjavama i nastupima naglasi ljepotu rijeke Save i svog rodnog kraja, pri čemu je dao i velik doprinos u promociji ove vrste turizma u Posavini - kazao nam predsjednik Udruge ribolovaca “Šaran” Orašje Mario Živković.

Planirano natjecanje u trajanju od 50 sati ribolova održat će se od 4. do 6. rujna na reviru Ciglana u Orašju, na kojem će u 14 ekipa nastupiti oko 40 ribolovaca članova Udruge ribolovaca “Šaran” Orašje, i to 11 domaćih ekipa s prostora općine Orašje i tri ekipe iz Slavonije (Županja).

Veliko zanimanje

- Koliko je ovo okupljanje s podznakom našeg Ive popularno, dovoljno govori veliko zanimanje za sudjelovanje. Nismo u mogućnosti primiti sve ekipe jer je jezero ograničeno na 14 ribolovnih pozicija, a kako bismo poštovali sve zadane epidemiološke mjere, ipak smo primorani ograničiti broj sudionika sportsko- ribolovnog natjecanja u Orašju - objašnjava predsjednik udruge “Šaran” Orašje Mario Živković.

Živković nije propustio ni zahvaliti organizatoru filmskog festivala Dani hrvatskog filma “Ivo Gregurević” na potpori i razumijevanju u njihovoj želji da se kao udruga uključe i daju svoj doprinos manifestaciji.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?