prihvaćena ponuda

Bingo kupuje Ditu za osam milijuna KM

dita
19.04.2017.
u 17:09

Tvrtka 'Bingo' d.o.o. export import Tuzla dostavila je pismo namjere i ponudu za kupovinu tuzlanske tvornice deterdženata 'Dita' za oko osam milijuna KM, što je danas prihvaćeno na Odboru povjeritelja.

Potvrdio je to za Fenu stečajni upravnik tvornice 'Dita' Hajrudin Kunalić, te dodao da je rok za uplatu spomenutih sredstava 25. travnja. 

Kunalić je pojasnio da je cjelokupna imovina 'Dite' pod hipotekama različitih banaka koje su se odrekle dijela svojih potraživanja kako bi iz cijene akvizicije bilo izvršeno uvezivanje mirovinskog staža za sve bivše i sadašnje radnike, kao i isplata osam plaća - za što će trebati sačekati presudu Ustavnog suda.

Naveo je i da će "ostati dio sredstava za opći isplatni red", što će ovisiti i od najavljenih izmjena Zakona o stečaju.

Kunalić je istaknuo da su različiti povjeritelji namireni u iznosu od 30 do 40 posto prijavljenih i priznatih potraživanja, a da se 'Bingo' obvezao nastaviti proizvodnju u 'Diti' i zadržati trenutno zaposlenih 75 radnika. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije