Koordinacija bošnjačkih udruga

Bilo kakav čin terorizma nema nikakve veze s islamom

pariz
Foto: Reuters/PIXSELL
16.11.2015.
u 06:45

Osudu iskazujemo zbog suosjećanja sa žrtvama nasilja počinjenog u Parizu, ali i žrtvama u Palestini, Siriji, Iraku, Burmi...

Povodom terorističkog napada u Parizu, Koordinacija bošnjačkih nevladinih organizacija (Koordinacija BNVO) izdala je priopćenje za javnost u kojem je oštro osudila bilo kakav pogled nasilja kao metodu za ostvarivanje ciljeva, nad civilima i nedužnim stanovništvom bilo kojeg naroda i bilo koje vjere. - Svoju osudu ne iskazujemo zbog toga što osjećamo bilo kakvu odgovornost ili povezanost s tim činom, nego radi izražavanja svog suosjećanja sa žrtvama nasilja počinjenog u Parizu, ali isto tako i žrtvama nasilja u Palestini, Siriji, Iraku, Burmi... Žao nam je što se na sve žrtve torture i ubijanja ne gleda na isti način. Izražavamo i svoje nezadovoljstvo zbog inertnosti svijeta prema tisućama nedužno ubijene muslimanske djece, žena i staraca. Osjećamo bol zbog onoga što se događa našoj braći na Bliskom istoku gdje ubijanja civila traju već godinama pred očima međunarodne zajednice, stoji u priopćenju. Također, kazali su kako Bošnjaci nikada nisu gajili želje za ubijanjem i teroriziranjem drugih ljudi, te kako je nad bošnjačkim narodom izvršeno 11 genocida. Kazali su i kako je bošnjački narod uvijek bio spreman oprostiti i dijeliti ovaj komad zemlje s drugima. - Ne prihvaćamo bilo kakvo povezivanje Bošnjaka s nedjelima koja čine širom svijeta oni koji sebe smatraju muslimanima, a postupaju suprotno propisima islama. Bilo kakav čin terorizma ili nasilja nad nedužnim civilima nema nikakve veze s islamom. Svaki čin terorizma i nasilja ima svoje vinovnike koji imaju ime i prezime, kao i ideologiju pa treba prestati s povezivanjem islama i terora. Pozivamo bošnjačke predstavnike u vlasti da na adekvatan način štite Bošnjake od raznih podvala, insinuacija i pokušaja raznih stigmatiziranja pojedinih zlonamjernih medija iz manjeg bosanskohercegovačkog entiteta, koji žele povezati Bošnjake sa stravičnim napadima u Parizu. Na koncu, pozivamo Bošnjake da se čuvaju od bilo kakvih provokacija te hladne glave na dostojanstven način štite i bore za svoja prava isključujući bilo kakav oblik nasilja, stoji na kraju priopćenja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?