INTERVJU Damir Džeba, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar

Bilo je rivalstva, ali sada se sve odluke donose jednoglasno

Dzeba
Foto: VL FOTO
16.07.2015.
u 10:33

PITANJE MOSTARA Džeba kaže kako je Mostar diskriminiran, ali i ističe kako će kroz brojne projekte postati suvremeni europski grad

Izbor Damira Džebe za predsjednika Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar za mnoge je bio iznenađenje. S novim čelnikom vladajuće stranačke organizacije u Mostaru razgovarali smo nakon jučerašnje sjednice Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar.

•Je li vaš izbor iznenađenje?

Meni jeste. Ovo je za mene velika čast, odgovornost i priznanje. Ja sam 16 godina u stranci, potekao sam iz Gradskog odbora u kojem sam radio sedam godina, bio sam na svim sjednicama i sudjelovao u svim izazovima od 1998. do 2005. Vidio sam što Gradski odbor prolazi. Unutarstranačkih izbora je bilo mnogo, uvijek su bili izazovni, posebno specifični za Grad Mostar, ali uvijek nakon tih izbora HDZ je nastavio svojim putem i nastavio raditi.

•Dugo se priča o sukobu dvije struje, na kraju se odluke donose jednoglasno. Je li bilo sukoba i što se dogodilo?

To je korektno rivalstvo koje je poželjno i u svim političkim strankama. Ako toga nema, onda gdje je motiv za natjecanje. Ovdje je rivalstvo u smislu da najbolji ljudi kroz korektno lobiranje dođu u poziciju da budu izabrani. Dobili smo Gradski odbor koji odlučuje jednoglasno, i to je velika stvar.

•Koliko je stranka trpjela zbog toga rivalstva, je li sada sve iza vas?

HDZ je stranka koja slavi 25. obljetnicu, stranka koja je davno prošla neke svoje dječje bolesti, i to je jedno rivalstvo u smislu dobre nogometne utakmice koje je poželjno. Jer bez toga mislim da nema motiva koji sve nas gura naprijed. Stranka uvijek mora računati na mlađi kadar koji dolazi, ali bez onoga starijeg dijela koji ima ogromno iskustvo nije moguće raditi. Ovo nije isprazna priča. Spoj mladosti i iskustva je pobjednički spoj.

•Razgovaramo nakon održane sjednice Gradskog odbora. Što je na njoj odlučeno?

Prva konstituirajuća sjednica je održana u ponedjeljak. Zahvalan sam svim članovima Gradskog odbora što su me jednoglasno izabrali. Ne samo mene nego i ljude koje sam ja predložio za potpredsjednike, rizničara i tajnika koji čine predsjedništvo Gradskog odbora po novom Statutu. Prvi radni izazov je bila ova sjednica koja je sazvana samo s jednom točkom dnevnog reda, a to je izbor izaslanika za županijsku izbornu skupštinu i prijedlog kandidata za Županijski odbor HNŽ-a. Drago mi je da smo jednoglasno podržali izaslanike, njih 70 za županijsku izbornu skupštinu. Imali smo konstruktivnu raspravu za prijedlog članova županijskog odbora i drago mi je da je Gradski odbor to raspravio. Bilo je različitih prijedloga, ali uz uvažavanje i konstruktivnu raspravu mi ćemo bez velikih odgoda u petak dostaviti u županijskom odboru konačne liste. Sačekat ćemo još mladež da pošalje svoje izaslanike. Što se tiče skupštine, mi očekujemo da će ona biti u ponedjeljak ili utorak.

•Kada će se početi rješavati pitanje Mostara?

Najveća briga političkih stranaka je što nemamo Gradsko vijeće, što nemamo izbora, pa neka čitatelji procijene je li Mostar diskriminiran? S druge strane, radit ćemo na razvoju komunalija i infrastrukture ovoga grada. Građani moraju imati dojam i biti zadovoljni što žive u gradu koji je na europskom standardu. To će biti Mostar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?