Večernjakov pečat 2022.

Bili smo u Hollywoodu, jordanskoj pustinji, Lavljem Gradu, središtu EU...

28.05.2022.
u 12:01

Ovogodišnji Večernjakov pečat bio je poseban po mnogočemu. Naime, svojevrsna su pozornica Pečata bile i zemlje i gradovi iz svakog kutka planeta.

Imali smo tako posebna javljanja s gotovo svih kontinenata, a naši su prezenteri bili na brojnim egzotičnim destinacijama. Slikom i riječju bili smo tako u Siriji, Australiji, Francuskoj, Belgiji, Italiji, odnosno Vatikanu, Jordanu, SAD-u, Singapuru, Kataru. Iz Damaska nam se javio jedan od lanjskih dobitnika Pečata za Osobu godine Denis Ćorić, inače jedan od 12 bh. Nobelovaca, članova tima Svjetskog programa za hranu UN-a i najavio nominirane u kategoriji “Ponos BiH - Uspjeh”.

Iz prijestolnice EU-a - Pariza Ena Berbić, marketinška stručnjakinja, najavila je kategoriju “Ponos BiH - Humanost”, dok je urednik iz Sydneyja Petar Mamić s nama bio kako bi predstavio kandidate za “Ponos BiH - Pothvat”. Maja Šantić, naša povremena dopisnica iz Singapura, iz Lavljeg Grada predstavila je tko je to sve u utrci u kategoriji “Gospodarstvo”. Nominacije u kategoriji “Politika” iz središta EU-a - Bruxellesa najavio je naš novinar Tomislav Krasnec, dok je novinarka Radija Vatikan Paula Stier s Trga sv. Petra predstavila kandidate u kategoriji “Religija”. Iz SAD-a smo imali dva javljanja - iz Washingtona te Hollywooda, odnosno Los Angelesa; nominirane je u kategoriji “Svjetski lideri i lobisti za BiH” najavio novinar Ivica Puljić dok je pravi mali spektakl, na njemu svojstven način, napravio glumac Miraj Grbić, popularni Čombe, najavivši kandidate iz kategorije “Kultura i scena”.

Bili smo i na “Crvenom planetu” na Zemlji - u pustinji Wadi Rum čiji krajolici nalikuju Marsu i gdje se snimaju ZF filmovi, odakle je naš novinar i urednik Robert Bubalo predstavio nominirane u kategoriji “Znanost i medicina”. A kandidate u kategoriji “Sport” iz Dohe, koja ove godine dočekuje najbolje svjetske nogometne reprezentacije, najavili su - navijači vatrenih.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?