Šepić:

BiH treba nastaviti svoj put

senad Šepić.
24.06.2016.
u 10:51

 Građani Ujedinjenog Kraljevstva su tijesnom većinom odlučili da napuste Europsku uniju i to je prvi put od osnivanja da to jedna članica učini - napisao je na svom Facebooku zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i šef Delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Senad Šepić.  

On navodi da je premijer David Cameron zbog toga podnio ostavku i „odgovorno se povukao, jer nije uspio okupiti ljude oko svoje ideje i onoga što je obećao građanima svoje zemlje“.

- I tako to rade odgovorni ljudi i pravi lideri. BiH treba nastaviti svoj put, jer priključenje EU i ispunjavanje uvjeta na tom putu za našu zemlju i građane znače stabilnost, neophodne reforme, razvoj zemlje, zapošljavanje i izgradnju pravne države, što nam je svima u našoj zemlji neophodno - smatra Šepić.

Dodaje da takav okvir u okolnostima u kojima mi živimo može najbolje ponuditi EU i vjeruje „da ćemo znati zaštititi i izboriti se za naše interese, jer bi alternativa tome bila povratak na staro, a to su unutrašnje podjele, sukobi i etničke manipulacije koje smo mogli gledati u prošlosti, zbog kojih smo izgubili mnoge godine i koje ljudima u BiH nisu donijele bolji život niti bilo čega dobroga“.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?