IDDEEA BiH

BiH stvara most ka sigurnijoj digitalnoj sferi kroz partnerstvo sa Slovenijom

30.08.2023.
u 08:57

Agencija za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine ostaje predana daljem razvoju i unapređenju tehnoloških inovacija i sigurnosnih aspekata da bi građanima pružila najbolje moguće usluge - priopćeno je iz IDDEEA-e.

Direktor Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA) Almir Badnjević ostvario je, u okviru Bledskog strateškog foruma, u Sloveniji uspješne susrete i razgovore sa značajnim predstavnicima iz oblasti digitalne transformacije i cyber sigurnosti.

Badnjević se sastao, na marginama Foruma, s ministricom za digitalnu transformaciju Republike Slovenije Emilijom Stojmenova Duh i državnom tajnicom Aidom Kamisalic Latific. Tijekom te važne interakcije postignut je konsenzus o budućoj suradnji Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine i Ministarstva za digitalnu transformaciju Republike Slovenije. Taj korak ima za cilj olakšati prenos znanja i tehnologije u domenu digitalne transformacije između dvije zemlje, te unaprijediti razmjenu podataka u svrhu daljeg razvoja efikasnih rješenja.

Ministar komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine Edin Forto dao je poseban doprinos, inicirajući bilateralnu suradnju dva ministarstva, da bi olakšali implementaciju sporazuma i unaprijedili sinergiju u oblasti digitalne transformacije.

Uz to, direktor Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine i ministar Forto susreli su se i sa Urošem Sveteom, direktorom Ureda za sigurnost informacija Vlade Republike Slovenije. Taj susret je rezultirao planom za daljnju bilateralnu suradnju iz oblasti cyber sigurnosti, što će doprinijeti zaštiti informacijskih sustava i podataka u obje zemlje.

Badnjević je istaknuo značaj postignutih rezultata i izrazio optimizam povodom budućih koraka u unapređenju digitalne transformacije i cyber sigurnosti. Posvećenost i liderstvo IDDEEA-e u toj oblasti nastavljaju pomagati Bosni i Hercegovini, da ostvari značajan napredak u digitalnoj eri.

- Ti susreti predstavljaju konkretne korake ka jačanju međunarodne suradnje i izgradnji održivih partnerstava u oblasti tehnologije i sigurnosti. Agencija za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine ostaje predana daljem razvoju i unapređenju tehnoloških inovacija i sigurnosnih aspekata da bi građanima pružila najbolje moguće usluge - priopćeno je iz IDDEEA-e. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?