Pranje novca

BiH skinuta sa Moneyval sive liste

manival
VL FOTO
18.09.2015.
u 13:00

Izaslanstvo Bosne i Hercegovine pri Moneyvalu nazočilo je 48. Plenarnom zasjedanju Komiteta Vijeća Europe za sprječavanje pranja novca i financiranja terorističkih aktivnosti (Moneyval) koje je održanom u Strasbourgu, priopćeno je iz SIPA-e, prenosi Večernji list.

Prema informacijama dobivenim od strane predstavnika SIPA-e, šefa BiH Moneyval delegacije, Izaslanstvo BiH na Plenarnoj sjednici predstavilo je 4.Izvještaj Bosne i Hercegovine o uzajamnoj procjeni mjera za sprječavanje pranja novca i financiranje terorizma. Izvještaj je usvojen od strane Plenarne sjednice uz pozitivne komentare i ocjene za državu.

Imajući u vidu značajan napredak koji je Bosna i Hercegovina ostvarila u posljednja četiri mjeseca u oblasti provođenja mjera za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti, Plenarna sjednica Moneyval-a usvojila je prijedlog Moneyval tajništva za skidanje Javne izjave koja je objavljena 01.06.2014.godine, odnosno Bosna i Hercegovina je skinuta sa Moneyval sive liste, te je stavljena u rang država sa redovnom procedurom izvještavanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije