Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

BiH preuzela predsjedavanje Međunarodnom komisijom za sliv rijeke Save

16. lipnja 2017. u 12:29 0 komentara 18 prikaza

U okviru Bled Water Festivala, koji se održava 15. i 16. lipnja na Bledu u Sloveniji, u redovnom postupku rotacije predsjedanja između država članica, između Slovenije i Bosne i Hercegovine je izvršena primopredaja dužnosti predsjedavanja Savskom komisijom, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH. 


U ime Bosne i Hercegovine, dužnost predsjedatelja Savske komisije u sljedećem trogodišnjem periodu obavljat će Igor Pejić, tajnik Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine i član Savske komisije po Odluci Predsjedništva Bosne i Hercegovine. 


Nakon preuzimanja dužnosti, održana je 46. sjednica Međunarodne komisije za sliv rijeke Save - Savske komisije na kojoj su, osim redovnih točaka, razmatrani i materijali koji će biti predstavljeni na predstojećem Summitu u Trstu.


Međunarodna komisija za sliv rijeke Save - Savska komisija je zajedničko tijelo s međunarodnom pravnom sposobnošću potrebnom za obavljanje njenih funkcija, odnosno provedbu Okvirnog sporazuma.

Čine je po dva predstavnika svake potpisnice Okvirnog sporazuma, odnosno član i zamjenik člana, pri čemu svaka strana u Savskoj komisiji ima jedan glas.

Sjedište komisije je u Zagrebu.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.