Predsjedništvo BiH

BiH podržava formiranje koalicije s ciljem borbe protiv terorizma

predsjednistvo bih
23.12.2015.
u 17:20

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović uputio je Izjavu Predsjedništva BiH u povodu formiranja koalicije za borbu protiv terorizma njegovom Veličanstvu Salmanu bin Abdul Aziz Al Saudu, kralju Saudijske Arabije i Njegovom Visočanstvu princu Mohammadu bin Salman Al Saudu, prestolonasljedniku Kraljevine Saudijske Arabije i ministru obrane. 
        
U Izjavi se ističe kako Predsjedništvo Bosne i Hercegovine pozdravlja formiranje koalicije pod vodstvom Kraljevine Saudijske Arabije, koja okuplja 34 zemlje sa zajedničkim ciljem borbe protiv terorizma.

"Cijenimo da je formiran učinkovit regionalni savez koji će odigrati izuzetno značajnu ulogu, ne samo po pitanju ganizacije, provedbe i nadzora vojnih operacija protiv terorizma, nego i u smislu suzbijanja ideologije koju njezini poklonici zagovaraju, a koja je usmjerena protiv globalnih civilizacijskih postignuća i odnosa.

Uvjereni smo da će se ova koalicija, uz snažno vodstvo Kraljevine Saudijske Arabije, učinkovito boriti protiv problema terorizma i biti vjerodostojan partner u globalnoj borbi protiv te pošasti. Kao članica Globalne koalicije za borbu protiv ISIL-a, Bosna i Hercegovina snažno podupire ovaj odlučan čin samoorganiziranja s ciljem zaštite i očuvanja života ljudi u područjima terorističkih aktivnosti, kao i obrane civilizacijskih i društveno-kulturoloških vrijednosti i postignuća za koja se zalažemo", navodi se u Izjavi, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije