Svjetsko prvenstvo u mušičarenju

BiH među 24 reprezentacije osvojila 10. mjesto

02.11.2016.
u 10:00

Sportski ribolov nije tako često popraćen u medijima kao drugi, uvjetno rečeno, popularniji sportovi, no unatoč tomu bosanskohercegovački ribolovci postižu dobre rezultate. Nakon što su u Jajcu 2015. na 35. svjetskom prvenstvu u mušičarenju osvojili treće mjesto, članovi reprezentacije BiH stekli su uvjete za odlazak na 36. svjetsko prvenstvo. Ono je održano u Coloradu (Sjedinjene Američke Države) na rijekama Colorado, Blue River i Igle. Doznali smo to od Livnjaka Igora Gromilića, dr. vet. med., koji kao izbornik već nekoliko godina uspješno vodi reprezentaciju. Bh. vrsta osvojila je 10. mjesto među 24 zemlje sudionice sa 125 natjecatelja, a činili su je Željko Prpić, koji je s ukupno osvojenim 15. mjestom bio i najbolji ribič, a zatim slijede Jovo Dević na 24. mjestu, Siniša Bovan na 59., Saša Jeremić na 84. mjestu te Aleksandar Đukić na 86. mjestu.

Rezerve su bili Boro Šmanja, Samir Kalušić, vođa puta Đorđe Klepić, a pratili su ih treneri Sead Alijagić i Mile Kerkez.

Prva tri mjesta osvojile su ekipe Španjolske, Francuske i SAD-a, a u pojedinačnoj konkurenciji prva tri mjesta osvojili su Francuz Julien Dagillanes, Španjolac Jordi Cortina i Amerikanac Lance Egan.

Treba naglasiti da se natjecanje odvijalo na nadmorskoj visini od 2500 do 3500 metara pa su i uvjeti za većinu natjecatelja bili izuzetno nepovoljni zbog raznih zdravstvenih razloga. Bh. reprezentacija nije mogla ranije doći na pripreme zbog aklimatizacije, kao što su to uz stručnu pomoć uradile reprezentacije iz bogatih zemalja, te je samim tim i postignuti uspjeh veći. Naime, iza sebe je ostavila zemlje koje u taj vid rekreacije i sporta ulažu velika sredstva i imaju više registriranih ribiča nego BiH stanovnika. Iduće 37. svjetsko prvenstvo održat će se u Slovačkoj.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?