Granična policija

BiH i RH razmijenile podatke o migrantima

09.11.2016.
u 08:00

Izaslanstva Granične policije BiH, na čelu s ravnateljem Zoranom Galićem, i Uprave za granicu Ministarstva unutarnjih poslova RH, koje je predvodio načelnik Zlatko Sokolar, održala su sastanak u sjedištu Postaje granične policije Metković u Hrvatskoj. Razgovarano je o stanju sigurnosti na zajedničkoj državnoj granici, a posebno o tokovima migracija.

Razmijenjeni su podaci o manjim skupinama ili pojedinačnim slučajevima migranata koji Bosnu i Hercegovinu pokušavaju koristiti kao područje tranzita za ulazak u zemlje EU, ali je istaknuto da BiH nije izložena pritisku migracija. Usuglašene su aktivnosti suzbijanja ilegalnih migracija zajedničkim operativnim akcijama, razmjenom informacija i provođenjem mješovitih patrola. Pripadnici Granične policije BiH i Uprave za granicu MUP-a RH u prvih devet mjeseci 2016. realizirali su 1449 zajedničkih patrola u cilju sprečavanja svih vrsta prekograničnoga kriminala. Uz ravnatelja Zorana Galića, izaslanstvo GP BiH činili su i pomoćnik ravnatelja za organizaciju i operacije Slobodan Krstić, načelnik Uprave za operacije Predrag Radojčić, načelnik Ureda za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu Vladimir Popović i pomoćnik načelnika Terenskog ureda Jug Čapljina Senad Lizde.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije