Oglasio se Upravni odbor

BHRT: Gašenje programa moglo bi se poklopiti s Lokalnim izborima

BHRT
26.07.2016.
u 17:15

Upravni odbor ne želi izbore koristiti kao pritisak, ali želi unaprijed odbaciti eventualnu odgovornost ukoliko zemlja ostane bez javnog servisa tijekom najvažnijeg političkog događaja u ovoj godini, priopćeno je

Upravni odbor BHRT je izrazio žaljenje zbog odbijanja Zakona kojim nije riješeno pitanje financiranja javnih emitera. Nerješavanje ovog problema dovodi sva tri javna emitera u bezizlaznu situaciju. Pitanje je dana kada BHRT više neće biti u mogućnosti emitirati program, što će lančano proizvesti posljedice i na rad RTV Federacije BiH.

Upravni odbor obavještava javnost da se prestanak rada može poklopiti s održavanjem lokalnih izbora u zemlji. Upravni odbor ne želi izbore koristiti kao pritisak, ali želi unaprijed odbaciti eventualnu odgovornost ukoliko zemlja ostane bez javnog servisa tijekom najvažnijeg političkog događaja u ovoj godini, prenosi Klix.

Upravni odbor je zadužio generalnog direktora BHRT-a da sa direktorima entitetskih emitera postigne dogovor s telekom operaterima o produženju sadašnjeg sustava naplate takse, kao jedinog izvora financiranja u postojećim okolnostima. Istovremeno, će se obaviti razgovori s poslovodstvima sve tri elektroprivrede o mogućnostima uvođenja naplate preko računa za električnu energiju.

"BHRT je iscrpio sve mjere u okviru unutrašnjih mogućnosti poslovanja, od mjera smanjenje svih vrsta troškova na minimum, slanja zaposlenih na prinudni godišnji odmor , do smanjenja i reduciranja programa", kaže se u priopćenju Upravnog odbora BHRT-a.

S dramatičnom situacijom u BHRT-u i ostala dva javna servisa javnost će svakodnevno biti obaviještavana, a bit će upoznati i predstavnici međunarodnih institucija u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?