Traži se počinitelj

Bh. Tužiteljstvo vodi istragu o prijetnjama tužiteljima, sucima, VSTV-u

14.08.2018.
u 11:23

Državno Tužiteljstvo započelo je istragu o prijetnjama smrću koje su upućene prema više državnih pravosudnih dužnosnika, uključujući i predsjednika Suda Bosne i Hercegovine Ranka Debevca te predsjednika Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća Milana Tegeltije koje su povezane s presudom čelniku SBB-a Fahrudinom Radončićem, potvrdili su nam izvori iz Tužiteljstva BiH.

U trenutku kada je prijavljen slučaj operativne radnje poduzela je tužiteljica Ivana Petković, a u slučaj je bila uključena i Dijana Kajmaković, koja je također dobila prijetnje.

Jukić: Bit ćeš uhićen

Kako se doznaje, uz Tegeltiju i Debevca, prijetnje su SMS-om upućene i potpredsjednicama VSTV-a Ružici Jukić te Jadranki Lokmić Misirača te sutkinji Suda BiH Hasiji Mašović. Poruke su na mobilne uređaje visokih pravosudnih dužnosnika upućne s mreže M:Tel, no za sada nije poznato s koje lokacije. Prijeteća poruka ispisana je tako da asocira na to kako je pošiljatelj islamski fanatik, a prijetnja je povezana s oslobađajućom nepravomoćnom presudom čelniku Saveza za bolju budućnost Fahrudinu Radončiću. 
“Licemjerni psi, prodali ste presudom onom murtadu srbo-četničkom, agentu crnogorskom da vas i djecu vašu ponizimo i kaznimo sabljom smrti”, stoji u poruci. Odgovorila mu je potpredsjednica VSTV-a Ružica Jukić. 
“Ti si jedan skot kojem plaćaju za prijeteće poruke. Uskoro ćeš biti uhićen i ti i oni koji su ti platili da pišeš. Misliš da se svatko plaši kukavica i ljudi koji pojma nemaju kome prijete. Prvi Alah će tebi suditi jer želiš ubiti bez razloga ljude. Tko ubije jednog čovjeka, kao da je ubio čitav svijet. Bolje je časno i umrijeti nego nepošteno živjeti kao ti”, napisala je u odgovoru Ružica Jukić.

Oslobođen krivnje

Predsjednik VSTV-a istaknuo je kako su prijetnje nositeljima pravosudnih funkcija rezultat ozračja pritisaka i osporavanja određenih političkih čimbenika koji se ne mogu pomiriti s činjenicom da nemaju više nadzora nad pravosuđem i utjecaj na njega. Nedavno je pred sudom na Kosovu srušena presuda vezana uz ubojstvo Ramiza Delalića Ćele, dok je za ometanje pravosuđa u Sarajevu Radončić oslobođen svake krivnje u predmetu koji je imao sve obrise namještenog političkog procesa. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije