razočarenje

Bh. radnici ogorčeni zbog Arapa neplatiša

11.11.2018.
u 09:51

Nakon što je “ples milijuna” iz arapskih zemalja prije nekoliko godina opio jedan dio BiH, sve je jasnije da ta priča nije imala kvalitetno uporište niti su Arapi tako darežljivi kao što se u početku činilo. Osim što su se u nekim slučajevima pokazali kao prevaranti, primjerice kao za naselje “Buroj ozon”, što je trebao biti projekt stoljeća od 4,5 milijardi KM, a tvrtka iz UAE do kraja prošle godine nije ni zemljište bila platila, tako bi se moglo ispostaviti da su i neplatiše.

Tako je E. Mahovac iz Zavidovića radio 13 dana za privatnu građevinsku tvrtku iz Sarajeva koja je gradila kuću za Arape. Kada je tražio plaću, dobio je stravičnu prijetnju smrću u kojem mu se čak spominjalo mrtvo dijete. Poruku je poslao izvjesni Edin koji čak nije ni zanijekao da je prijetio, već je rekao kako “glumcu neće platiti ništa jer nije posao odradio do kraja, a i ono što je trebao napraviti nije dobro napravio”.

Nakon Mahovca javilo se još desetak radnika koji su gradili u arapskim naseljima u BiH, a za to nisu plaćeni. - Radili smo, završili posao, ali nam nisu dali novac. Navlače nas da dalje radimo pa će nam, kao, platiti. Njihova je priča da mi nismo završili posao kako treba. Ostali su mi dužni 750 maraka. Bilo je više radnika, nikome ni feninga nisu platili - kaže ogorčeni Mahovac za Avaz. Ako Arapi znaju za sve ovo, onda je situacija kaotična. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?