Valentin Inzko

Bh. političari će se narednih tjedana naći u središtu pozornosti kao nikad prije

valentin inzko
27.01.2016.
u 20:47

Inzko je naglasio kako je BiH napravila istinski napredak, ali da još mora ostvariti određene napretke prije nego što nezaustavljivo nastavi napredovati ka trajnoj stabilnosti kao punopravna članica EU

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko izjavio je da 2016. godina pruža BiH priliku da napravi odlučan iskorak. Inzko se obratio danas na Ekonomskom fakultetu u Londonu gdje je govorio o BiH 20 godina nakon postizanja Daytonskog mirovnog sporazuma, pri čemu je naglasio prilike i izazove s kojima se BiH suočava u ovoj godini, priopćeno je iz OHR-a.

"Narednih tjedana i mjeseci političari će se naći u središtu pozornosti kao nikad prije. Uvjeren sam da je izbor s kojim se suočavaju u biti vrlo jednostavan - odlučno se okrenuti budućnosti ili i dalje držati ovu zemlju taocem njihovih osobnih ciljeva i ambicija", rekao je visoki predstavnik, prenosi Srna. 

Inzko je naglasio kako je BiH napravila istinski napredak tijekom proteklih 20 godina, posebno tijekom prvih deset godina procesa provođenja mira, ali da još uvijek mora ostvariti određene napretke prije nego što nezaustavljivo nastavi napredovati ka trajnoj stabilnosti kao punopravna članica euroatlantske obitelji. 

Prema njegovim riječima, potrebno je iskoristiti narednih nekoliko tjedana i raditi na tome da BiH ponovno krene naprijed.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije