Dobitnik Večernjakova pečata za gospodarstvo

Bh. poduzetnik kupio veliki kompleks u Ljubljani

storyeditor/2024-01-07/mladen-milanovic-kaja-foto-s-pasalic-scaled.jpg
Agencije
08.01.2024.
u 16:09

Mladen Milanović Kaja nastavlja s investicijama. Jedan od najuspješnijih poduzetnika kupio dio Stožica od tvrtke Rastoder

Tvrtka Rastoder prodala je nezavršeni dio ljubljanskog kompleksa Stožice tvrtki MG Mind iz Mrkonjić Grada kojoj je na čelu Mladen Milanović Kaja, jedan od najuspješnijih gospodarstvenika iz RS-a, dobitnik Večernjakova pečata za gospodarstvo. MG Mind u Sloveniji, među ostalim, ima građevinsku tvrtku KPL koja je već bila izvođač javnih radova u Ljubljani. Rastoder je kompanija u vlasništvu Izeta Rastodera, a prvenstveno je poznata kao uvoznik i distributer banana pod nazivom Derby.

Posluje i na ljubljanskom tržištu nekretnina, a kao razlog za prodaju spomenutog dijela kompleksa Stožice, koji je namijenjen za trgovačke djelatnosti, istaknula je konsolidaciju investicija u nekretnine. Izet Rastoder je vlasnik ovog dijela, koji se nalazi uz stadion i dvoranu Stožice, postao 2017. godine. To se dogodilo nakon što je otkupio potraživanja kompanije Grep, koja je bila u stečaju. Grep je bio investitor u projektu "Stožice".

Kako je objavila Radiotelevizija Slovenije, nezavršena trgovačka građevina godinama stoji oronula. MG Mind je prije nekoliko dana preuzeo upravljanje ovom nekretninom koja ima 200 tisuća četvornih metara. Kao novi vlasnik morat će s Gradom Ljubljanom sklopiti ugovor o javno-privatnom partnerstvu za izgradnju javnog parkirališta, pristupnih cesta i eventualno nogometnog terena na krovu trgovačkog centra.

Kajina tvrtka MG Mind osnovana je 1998. te se bavi građevinarstvom, nekretninama i trgovinom, a zapošljava više od 3000 ljudi. Prema dostupnim podacima, godišnje ostvaruje prihod u iznosu od 38 do 46 milijuna eura. Investira i radi velike projekte u BiH, Hrvatskoj, Sloveniji..., a poznat je i po svom humanitarnom djelovanju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije